Új kullancs fajta? :O
Apu ilyen tanya szerű helyen lakik. a zagyva mellett közvetlen... van egy hatalmas nagy németjuhásza. megsimogattam, kb 10x10 cm-s helyen 5 kullancs volt benne. jó már döglött volt, kiszedtem az összeset. A kutya tele vanvele. már egy szer túlélt egy babiózis fertőzést, (amit a kullancs terjeszt), de így semmi esély. Pedig fújjuk kullancsírtóval kb 2 hetente. Most mentünk apuhoz, és itthon bennem is volt kullancs, a passzos topp, meg egy pulcsi alatt... de ez a kullancs, az átlaghoz képest, sokkal nagyobb még meg nem szívja magát, akkora mint a 3/4ed kisujjkörmöm.... elképesztő... és ugye a kullancsot nem érzi az ember. de ez nagy és nehéz, és mintha egy pók mászna rajtam. és biztos h az, mert úgy mozog, ugyan olyan lapos ovális a teste, és mondom tele van vele a kutya is... én magamon kb 2 hét alatt. 4et vettem észre. ugyanolyan nehéz szétnyomni is. nem lehet ezeket vhogy írtan? vagy a kutyusnak legalább vmi oltás vagy vmi?? féltem...
Bocsi h hosszú lett.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!