Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Most derült ki a gluténérzéken...

Most derült ki a gluténérzékenységem, privát szakorvosi ellátáson. Előtte 5 évig nem derült ki OEP rendelésen, gyomorfájdalmaim miatt pszichoterápiára küldtek. Normális dolog ez?

Figyelt kérdés

Valószínűleg fennált ez a probléma már nagyon régen, de komoly panaszait voltak. Emésztési problémák, napi szintű gyomorfájdalom, allergiák, hajhullás, bőrkiütés. Sokszor jártam gasztroenteorológiai szakrendelésen, sok vizsgálat is volt,vérvételek, gyomortükrözés is 2x.

Utána beutaltak pszichoterápiás, mert szerintük pszichés. Még szorongásoldó gyógyszert és antidepresszánst is szednem kellett, persze, semmit sem javult, minden maradt a régiben.

5 év után, anyagilag függetlenedve elmentem egy fizetős rendelésre és 2 hónap alatt egyértelműen kiderült, mi a baj. Tanácsokat kaptam dietetikustól is, táplálkozási előírásokat. Panaszom már most enyhül.

Vajon ez miért nem sikerült ennyi év alatt az OEP támogatott ellátáson? Megkímélhettek volna egy rakat gyógyszerszedéstől, megalázó pszichoterápiás kezeléstől.

Járt már így valaki? Számonkérhetem az orvosok rossz döntéseit?

2022. okt. 19. 14:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

10: nem szabad általánosítani!

Múlt héten voltam gasztroenterológia szakrendelésen, egy pár hónapja fennálló problémával. Azonnal kaptam beutalót gyomortükrözésre (már túl is vagyok rajta), CT-re, és kolonoszkópiára is. Egy héten belülre kaptam időpontokat. Teljesen TB-re!!!! Egyedül a kilégzéses vizsgálat lesz majd novemberben... És aztán a továbbiakat a leletek alapján dönti el a szakorvos.

2022. okt. 20. 10:28
 12/12 anonim ***** válasza:
65%

Orvos rokonaim szerint bevett gyakorlat, hogy falusi rendelőkben a körzeti orvos nyugtatót ír fel a betegeknek BÁRMILYEN panaszra, így nem kell továbbküldeni vizsgálatokra, meg felelősséget vállalni a gyógyulásukért. Kb. mintha beküldené a betegét a kocsmába, hogy igya le magát és “felejtse el” a problémáját. Egy Franciaországból Magyarországra házasodott ismerős egyszer döbbenten mesélte, hogy orvoshoz ment köhögéssel és mellkasi nyomással és az orvos azt mondta, hogy pszichés. Mondtuk neki, hogy üdv a magyar egészségügyben. Nekem is volt “pszichés” tüszős mandulagyulladásom tizenévesen, aztán több év szívás után édesanyám kerített egy távoli rokon fül-orr-gégészt, aki megnézett praxison kívül. Egy hónappal később mandulaműtét.

Egyébként egy normális pszichoterápiával még nyertél is volna, mert nincs ember, akinek már ne lenne hova fejlődnie, de pont az orvosin végzett “terapeuták”, szóval a pszichiáterek közt nem lehet épeszű pszichoterapeutát találni, mind letudja a melót a receptírással. Még az a csoda, hogy nem küldött el 5 perc után. Ráadásul egy becsületesen képzett terapeuta gyorsan kiszúrná, hogy nem pszichés eredetű a problémád.

Az adott intézményhez rendelt betegjogi képviselőt kellene megkérdezned erről, mert ez a pszichiátriai kezelés tényleg megalázó (pszichológus nem lenne az, de a pszichiátriai kezelés egy megbélyegzettség az emberen, amire később is hivatkozhatnak), ráadásul ezek a szerek fölöslegesen terhelték a szervezeted, miközben a valós problémád elhanyagolva csak súlyosbodott. Szóval van miért panaszt tenned és az teljesen jogos lenne.

2022. nov. 1. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!