Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha nehezen bírom a hirtelen...

Ha nehezen bírom a hirtelen fizikai terheléseket, mint lépcsőzés, emelkedő, bicajjal akár hídfeljáró, az tud még javulni, vagy már nem?

Figyelt kérdés

Gyorsan felugró pulzus, "lihegés", fáradó izmok, főleg a combfeszítő izmok

Nem kóros, de kellemetlen mértékben.

Az ilyen tud még javulni?

2022. okt. 13. 21:33
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Most megnyugtattál arról, hogy a gyereknevelés nem öröm, hanem tömény szenvedés. Megsúgom, nekem akkor lenne élet, ha heti 3-4-szer 1 óra futás és naponta 20-30 perc énidő beleférne. Akkor úgy már valami.

Amúgy bevásárolni lehet online, főzni nem tudom, mennyire kell szerencsére ma már, de ezek mellett is tudom, hogy nem élet, ha mindkettő szülő dolgozik...

Ha beteg a szívem és az izmaim, akkor hiába mozgatja meg a rejtett energiákat, mert NEM LESZNEK, ne egészséges emberből indulj ki. :/

Évente teljes vérkép készül és jelenleg 1-2 havonta kisebb, mert az orvosok sok dolgot vizsgálnak. (Maguktól. Én a hátam közepére se kívánom.)

Vashiányom van, de szedek rá vasat és a belgyógyász orvosom szerint nem vészes. Szerinte az nem okozza ezt.

Úgy tudom, 14 éves kor után érdemileg nem erősíthető a szív. Valamennyire biztos, pont ezért félek a terhességtől és a szülőségtől, amikor nem fog beleférni a sport. Igen, Lubics Szilvinek belefért, csak messze nem 45 órát dolgozott hetente és hatvan segítsége volt a gyerekekkel.

Na igen, amikor diákmunkáztam vagy egy ideig eladó voltam, mindenkinek fájt a lába, nekem is PLUSZ én az összeesés határán álltam, fáradt voltam.

SENKIT se látok lihegni 4 emelet magasságban. :D

2022. okt. 16. 09:26
 22/28 anonim ***** válasza:
52%
Én is lihegek mikor felérek a második emeletre, pedig 18 éves vagyok sportolok és 162 cm-hez 48 kg vagyok.
2022. okt. 16. 09:55
 23/28 anonim ***** válasza:
26%
Én 30 vagyok, 3x sportolok hetente és mégis lihegek domboldalnál vagy lépcsőzésnél. És ez normális. A lényeg hogy utána gyors visszaálljon a pulzus. Sokmindentől függ hogy mennyire fulladsz ki (alvás minősége, étkezés, milyen napod volt, reggel v este van, stb). De pl amikor 23 évesen a 3.on laktam mikor bevásárolni voltam 2 táskával minden emeletnél megkellett állnom szünetre.
2022. okt. 16. 12:39
 24/28 anonim ***** válasza:
47%

#23: hát szerintem meg rohadtul nem normális.

23 évesen (is) a kardiósok csak lenéztek, mert én "csak gyúrok".

Amikor a 30 kilós leletömött utazótaskával vagy nagybevásárlással hazasétáltam 1 km-ről, bizony fel kellett vinni még a 3. emeletre is. Nyilván leizzadtam rendesen, de nem akartam összeesni, meg nem szédültem.

Szerinten amit a kérdező ír, az nem az a lihegés, amire te gondolsz, terhelés alatt nyilván megnő a pulzus, a vernyomás, mélyebb és gyorsabb lesz a lélegzetvétel. Meg van a kifulladás, amikor egyeszrűen meg kell állnod, amikor elérted a teljesítőkepességed határár, es csak sipoló tüdővel lihegve támaszkodsz a falnak. Na ennek nagyon nem kéne előjönni egy kis lépcsőzéstől.

Egyetem alatt a 14. emeleten laktam, a lift sokszor nem ment, nem hívtam mentőt, hanem felsétáltam. Nem kellett megállni "pihenni".

2022. okt. 16. 12:51
 25/28 A kérdező kommentje:

Szerintem se normális.

Nem kimondottan kóros, meg az már talán kiderült volna, de nem normális.

Most voltam futni terepen, hát közepes emelkedőkön is gyalogolnom kellett, 155-160 volt a pulzusom, hirtelen halálon 170. Ha valaki szerint ez normális ennyi sportolással.. :'(

2022. okt. 16. 14:54
 26/28 NTBS ***** válasza:
Szerintem orvosi kivizsgálás. Azután fokozatosan fejleszd az állóképességet.
2022. okt. 17. 07:47
 27/28 A kérdező kommentje:

A fokozatosság megvolt.

Idén szívultrahang, terheléses EKG és hosszú sztori, de 3 nyuglami EKG is volt. Pulmonológia is, bár ott az orvos nem volt normális, a lényeget nem nézte meg.

Mi a javaslatod? Esetleg valami speckó?

2022. okt. 17. 07:55
 28/28 A kérdező kommentje:
Szerintem orvosi értelemben nem kóros dolog lesz ez, amin már nem lehet javítani, de ezt lenne jó tudni... :/
2022. okt. 17. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!