Mitől lehet ilyen magas a testzsírszázalékom és miért nézek ki ennyire gebének? (N)
30 éves nő vagyok.
Rendszeresen sportolok, heti 25-30 km futás és kis erősítés, olykor más mozgás is.
Eszem édességet, de nem vészesen sokat. A kenyér rozsos, van benne fehérliszt, de nem főleg abból áll. Ha magamra főzök, akkor a köret főleg zöldség, barna rizs, bulgur, hajdina. Nem mindennap eszem húst. Ha "menzán" ebédelek, akkor is igyekszem kerülni a krumplit és a fehér rizst. (Ezek amúgy dietetikusok javaslatai is magas koleszterin miatt. Genetikailag magas, de a növekedését tudom csökkenteni étrenddel, úgy vettem észre.) Sok halat fogyasztok, néha vegán dolgokat (szejtán, sörélesztőpehely).
20,6 a BMI-m.
Nagyon gebének nézek ki, nem szélsőséges, de nem is szép, konkrétan semmi formája a karjaimnak, lábaimnak, csak pálcikák. Magam is látom, de már meg is jegyzik.
A testzsírszázalékom pedig 30% feletti.
Ilyen BMI-vel más is gebének néz ki?
Illetve mitől ilyen alacsony a BMI-m?
25-30km-eket futsz oké - a lábad azért vékony, mert kardiózol.
De kérdés: mennyit eszel kalóriában? Mert rhadtul nem eleget a mozgáshoz képest.
Vagy felszívódási zavarod van, nézesd meg.
Felszívódási zavar tuti van, nézik is, vagyont költök magánorvosora és állandóan lógok napközben.
Zsír mégis van rajtam valahonnan, a 30% testzsír embertelen. Nem csodálkoznék, ha az LDL-em csökkenne, ha a zsír is. Bár nem tudom, mitől termel túl sok LDL-t a máj.
Inkább az érdekel, hogy bőven tartományon belüli BMI-vel miért vagyok gebe?
Illetve miért lehet így is magas testzsír? Tényleg nincs izmom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!