Izomlázzal kiír az orvos táppénzre?
Viccesen hangzik, de okozhat izomláz munkaképtelenséget. Sőt lehetséges olyan sportsérülés, amit ha nem pihetetünk sokkal rosszabb lesz.
Érdeke lenne a munkáltatónak és a munkavállalónak is a gyors regeneráció, hogy ne legyen hosszú kiesés egy komolyabb sérüléstől, ami a pihenés hiányából akad.
Azt mondjuk én sem tudom, hogy egy orvos mennyire gondolja ezt át.
Nagy kérdés, hogy mennyire etikus ez munkáltatóval szemben. Értem, én hogy sportoltál, de ez olyan, hogy másnaposan sem igazán munkaképes az ember mégsem díjazzák, hogy emiatt kimaradsz munkából.
Szerintem a korrekt megoldás a szabadság, esetleg nagyon ritkán élni azzal, hogy ha az orvos partner benne.
Németországban egyébként lehet bemondásra 1-3 napot otthon haradni, ha rosszul vagy. Ezt persze csak olyan társadalomban szabad megengedni, ahol elég felelősségteljesek az emberek, és nem élnek vele vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!