Függőnek lenni szerinted rossz dolog? Ha igen miért igen? Ha nem miért nem?
Rossz is, ahogy az előző kommentelő írja, de jó is, olyan értelemben, hogy van egy motivációs faktorja. Amikor alkohol függő voltam, legalább láttam vmiben az értelmet és a biztonságot, sokkal többet szocializálódtam akkoriban, kiemelt a szorongásból. De ahogy telt-múlt az idő, észrevettem magamon, hogy ha egyedül iszom akkor lehoz az életről + felszínre hozza a bennem lévő dühöt.
Gyógyszerekre nem kattantam rá, pedig van egy pár + ismerek vény nélkül is kapható „drogot”.
Drogok. Ingoványos dolog, de úgy érzem nálam még nem szaladt el a gyeplő, ettől függetlenül igen, függő vagyok vmilyen szinten. Próbáltam stimulánsokat, hallucinogéneket- ezek egyáltalán nem hiányoznak max. 1-2-szer jól esik. A fű az, ami a napjaim szerves részeit képezi- de inkább biztonság érzetet nyújt. Elvagyok nélküle, ha nem szívom, de ha qvára mélyen vagyok + szorongok, akkor ez az egyetlen dolog ami segít áthidalni.
Cigi. Na ez a legocsmányabb mindközül. 2,5 éve szoktam rá (én hülye, bár a szituációt ismervén nem csoda), de azóta se tudtam lerakni 3-4 napnál tovább. Viszont valahol meg nem bánom, mert ebben a fos életben legalább arra 5-5 percekre ki tudom magam zökkenteni általa + ha jön a „craving”, akkor minden más negatívumot kizárok, és szinte csak a cigin kattogok- és ez vhol jó is, mert ki tud zökkenteni akár a szorongásból is, meg ez legalább egy elfogadott módja annak, ha a munkaidőben lemegyek az udvarra vagy egy kellemtlen szituációból is ki tudom magam vele húzni. De összességében tényleg egy szhar, ami az immunrendszert qvára gyengíti, és a pénzt is viszi.
Pénzre visszatérve. Tökmindegy, hogy aktuálisan van-e vmilyen élvezeti cikk függőségem vagy sem, az az összeg amit ezekre fordítok, így is- úgy is elkopna máshol. Van az a hülyeség, hogy ha a dohányzás árát megtakarítanád x évig, akkor vehetnél egy Ferrarit. Ez egy nagy hlyeség. Egyik ismerősöm sem ez miatt tart ott ahol. Még anno középsuliban és főiskolán aki nem szórta úgy mond a pénzt ilyen szerekre, az a többletet hozzáadta a minden évi új iPhone-hoz vagy vmi elektronikai kiegészítőhöz. Ha mélyen belemerülnénk, ezt is vétózni lehet, hogy jobb döntés-e.
A cigihez hozzátenném, hogy én szabtam neki egy havi keretösszeget, amiből ki kell jöjjek, ez 10k. Azt hiszem ez egy aranyközépútnak megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!