Ugye nem fogják most már visszavezetni a maszkviselési kötelességet tömegközlekedésen és egyéb zárt helyen?
Azt hiszem rendelek egy Tiki Medical maszkot, az kevésbé okoz bezártsági érzést, mivel az egy teljes PAPR, de ugyanakkor a PAPR-ok között pedig viszonylag mégis kicsi és hordozható.
Itt írnak róla a 444-en:
A lényeg, hogy nem kell a szűrő ellenében küszködnie a tüdően a lélegzéssel, hanem arról ventillátor és szezor gondoskodik, hogy a légcsere természetes módon a tüdő külön erőlködése nélkül folyjék. Kis tulzással szólva: a maszk belső légtere tágasabb, mmint a szokásos maszkoknál, és szinte egy kis külön ,,szobát'' képez, amibe természetes módoon lehet lélegezni.
Engem ez a kérdés nem annyira érint, egy kis széndioxid érzés engem különösebben nem zavar, de egy más ok miatt mégis érdekel ez az irányvonal. A PAPR-ok-nak ugyanis a szűrőképessége is erősebb, mivel az alászívás nagy részét ki tudja küszöbölni a légzésrásegítés, így kb. 1 : 2000 arányban tudnak kiküszöbölni szennnyeződést, kórokozókat. (Összehasonlításképp: a legerősebb hazai nem-PAPR maszk úgy tudom a KC Struktur, annál ez az arány kb. 1 : 100, mivel az alászívást csak ilyen arányban tudja kiküszöbölni).
A tömegközlekedés kérdését leginkább lábbalhajtós rollerrrel próbáltam kiküszöbölni. Arra ügyeltem a vételkor, hogy a kereke legalább 30 cm legyen, és felfújható tömlős, így a balaesetveszély kisebb. Ezzel együtt ehhez is kell óvatossg, a és a járdán igenis figyelni kell a kapualjból kilépő vagy váratlanul felbukkanó gyalogosokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!