Jövőhéten lesz iskolaorvosi vizsgálat nálunk. Elsős vagyok, érdekelne, hogy mi szokott lenni gimiben? Általánosban szinte semmi nem volt, de most izgulok, mert sok rém hírt lehet hallani, olvasni. Milyen szokott lenni egy ilyan vizsgálat?
10: Valami félrecsúszhatott a nevelésednél, ha egy orvosi vizsgálatot megalázónak érzel.
Pszichológussal kéne erről beszélned...
Az orvosnak ez a dolga, hogy megvizsgáljon. És ez neked is érdeked!
Hogy bármi baj van, időben felfedezze.
11
Azért egy kamaszlány nem szívesen vetkőzik le egy idegen előtt... (Mondjuk egy felnőtt sem).
Kérdező: bármire mondhattál volna nemet; ez jogodban állt.
13
Azt azért nem értem, hogy mennyiben tartozik egy iskolaorvosi vizsgálatba a nemiszervek vizsgálata. (Van, ahol nézik.)
A sztetoszkópos vizsgálathoz pl. az USA-ban le sem kell venni az inget és melltartót.
Én mindig azt mondom a középiskolás diákjaimnak, hogy bármire nyugodtan mondjanak nemet.
14: a GYEREK érdeke, hogy időben kiderüljenek a rendellenességek.
MErt sok szülő a homokba dugja a fejét, és nem viszi orvoshoz.
Kedves 14-es!
Az iskolaorvos feladata, hogy az adott gyermek teljes fizikai vizsgálaton essen át, ehhez a nemi vizsgákat is bele tartozik, az orvos függő, hogy nézi-e, nem tudom mennyire alapos az Önök orvosa.
Megtagadni... Meglehet, de akkor az orvos jogosan adhat beutalót, bármilyen szakorvosi vizsgálatra pl urológiai.
16
Az iskolaorvos egy külső szereplő. Semmi köze a gyerek(em)hez. Van háziorvos, van gyerekorvos. Ha valami van, elviszi a szülő.
18
Ezek önkényes dolgok. Én a kötelező voltát sem érzem indokoltnak. Ha beteg a gyerek, elviszi a szülő a saját, ismert orvosukhoz.
Beszeljetek gyermekvexelmisekkel..... nagyon sok gondatlan szülő van akik indokolt esetben se viszik orvoshoz a gyereket, nemhogy ilyen általanos szűrésre.
Indokolt az iskolai vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!