Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudom lenyelni a...

Miért nem tudom lenyelni a kapszulát?

Figyelt kérdés

Párszor más sikerült lenyelnem, de legtöbbször mindig a kukában köt ki... attól félek, hogy félrenyelem vagy megakad, ezért nem sikerül. Amikor bent van a számban sokszor nyelni sem tudok:S

Mit csináljak?

Köszi

2010. szept. 25. 18:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Pszichés félelem. Győzd le, nem olyan nehéz. Nem fog elakadni a nyelőcsövedben. Bő folyadékkl küldd le.
2010. szept. 25. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
33%
Mert bebeszéled magadnak!
2010. szept. 25. 19:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én pont evvel a problémával élek.De engem már különösebben nem érdekel a dolog.Én minden gyógyszerem összetöröm kanállal teszek rá cukrot pár csepp innivalót és egy nagy korty innivalóval lenyelem.Azt fogják mondani hogy hülye vagyok de kiskorom óta csak így megy.Amikor pici voltam sok gyógyszert kellett szednem és rendszerint kihánytam,volt hogy a torkomon akadt.Azóta nem vagyok hajlandó bevenni egyben semmi gyógyszert de nem is érdekel erről más mit gondol:D Megoldom és kész.
2010. szept. 25. 19:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

én mindig elrágom, vagy ha műanyag kapszula, kiszedem a port és vízben oldva (jó tudom hogy a gyomorban kéne oldódnia, műanyagostól, de igy is jobb mintha nem venném be, ha egyszer felírták pl)

én egyszer majdnem megfulladtam egy málnás cukortól kicsi koromban. meg állítólag a virslitől, mert tömtem, de arra nem emlékszem.

a régi lakásunkban költözéskor megtalálták hogy a mosógép meg a szekrény mögött tele volt gyógyszerrel (amiket nem nyeltem le gyerekkoromban)

bezzeg a grízgaluskákat lenyelem egyben a levesből :D

28/N

2010. szept. 25. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Bizonyos gyógyszereket nem véletlenül kapszuláznak, mint ahogy nem véletlenül vonják be zománccal sem. A tabletta formátum sem véletlen. Jó ezt észben tartani!
2010. szept. 25. 19:08
 6/10 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
Algopririn nagyságúakat elnegyedelem. És úgy veszem be, de legalább felezem.
2010. szept. 25. 19:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Az "első" sorstárs vagyok :D Nekem egy orvos javasolta hogy így vegyem be.Egyébként van olyan gyógyszer amit lehetetlen úgy bevenni :s
2010. szept. 25. 19:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél a szádba vizet. Most dugd be a kapszulát is.

Aztán nyeld le, mithacsak vizet nyelnél.

2010. szept. 25. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudok nyelni, amikor már a számban van.

Akinek semmi módszer sem segít és nem akarja negyedeléssel a gyógyszer ízét érezni,

vonja be egy kanálba MÉZZEL, úgy jól lecsúzik. Én is mindig negyedelem, meg minden szart csinálok vele :D

2010. szept. 25. 23:04
 10/10 anonim válasza:
Én is így vagyok a filmtabbletával csak félbe töröm és nagy nehezen le nyelem. A kapszulát könnyebb jobban csúszik nem lehet gond csak nyeld le gondolj valami finomra pl. tictac
2016. máj. 1. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!