Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért szed mindenki xanaxot?

Miért szed mindenki xanaxot?

Figyelt kérdés

Családomon belül szinte mindenki szedi, vagy valami más nyugtatót, de úgy mint a cukorkát. Én csak nagyon ritkán veszek be (havi max 1-2x) mert nehezen alszok, de az is elég mert nagyon hamar függőséget okoz, tapasztaltam.

Abszolut jól élünk, nincs ok semmi aggodalomra, de mindig mondják h szoronganak és szinte csak a gyógyszer használ nekik, más nem. (Pedig mindenki sportol is valamit)

Családi vállalkozásunk van, azért ott nyilván nagy a felelősség én magam is sokat szorongok, de nem gondolom, hogy e miatt minden nap gyógyszert kéne szedni.

Szerintetek próbáljak velük beszélni h változtassanak, vagy inkább ne foglalkozzak vele, hiszen az ő dolguk?

2022. szept. 10. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
37%

Én pl. nem szedek.

Egyébként ezek orvosi rendelvényhez vannak kötve, szóval elvileg szakember ellenőrzi a szedésüket. Gondolom, ha tehetnék, nem szednék.

2022. szept. 10. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
38%
Most divat lett mindenkinek depressziósnak lenni, meg szorongani, meg pánikolni... Ezeket a gyógyszereket meg úgy osztogatják már, mint a szőlőcukrot.
2022. szept. 10. 14:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen persze, orvosi rendelvényhez kötött az egy dolog, de egy telefon és az orvos egyből írja is fel.

Én még fiatal vagyok, másképp élem meg a stresszt, de az idősebbeknek sem gondolom h ez az egyetlen megoldás.

2022. szept. 10. 14:43
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
A háziorvosok is kérdés nélkül írják, senki nem ellenőrzi, hogy ki mire mennyit szed. Aztán meg családon belül megy az újraelosztás. Ne szedj semennyit és ne foglalkozz vele, hogy a családtagjaid mennyit esznek, mert csak veszekedést szül, aztán az idegességre máris dobják be a következőt. Nincs értelme.
2022. szept. 10. 14:44
 5/8 anonim ***** válasza:
41%
Soha senkit nem ismertem, aki szedett volna xanaxot...
2022. szept. 10. 14:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Mert már függők, mármint a családtagjaid. Egyébként pedig sajnos a háziorvosok nagyon könnyen felírják, és sok ember nincs tisztában vele, hogy milyen könnyen okoz függőséget, aztán már rá is szokott. :(
2022. szept. 10. 14:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, akkor inkább nem foglalkozok vele.

Azt aláírom h nagyon hatékony gyógyszer, mert rövid távon jól eltünteti a problémákat, de hosszú távon semmiképpen sem a legjobb megoldás, az tuti.

2022. szept. 10. 15:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha fiatal vagy, akkor nem értheteted. Régen engem se érdekelt semmi, mindenen túltettem magam, ha rossz kedvem volt elmúlt hamar. De olyan 35-40 felett ez valahogy megváltozott, sokkal érzékenyebb lettem, sokkal jobban félek mindentől, mint régen. Szerencsére xanaxot sosem szedtem, de 5 éve altatóval tudok csak aludni. Már milliókat elköltöttem, hogy ne kelljen szednem, mindent kipróbáltam, de egyszerűen nem használ semmi. Csak azért írtam ezt le, hogy kicsit hátha megérted, hogy idősebb korban a rengeteg gond, az átélt tragédiák stb megviselik az embert, és nehezebben vannak túl rajtuk.
2022. szept. 10. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!