Évekig alkoholizáltam, de leszoktam róla néhány éve. Aki egyszer rászokott, abban egész életében benne marad a "vágy"?
"aki egyszer rászokott, abban egész életében benne marad a "vágy"?"
Igen, benne!
Van néhány ember, akinek van annyi akaratereje, hogy megállja, a többi menthetetlen.
Én sajnos az utóbbiakhoz tartozom, pedig már elvonón is voltam.
sajnos az alkoholbetegséből nincs gyógyulás.
egy alkoholista örökre az marad, maximum nem iszik, tehát tünetmentes.
nagyon óvatosan bánj az alkohollal. az visszaesés veszélye iszonyú nagy. ha egyszer kijöttél belőle, ne ess bele újra. esetleg menj el egy szakemberhez - pszichológus, pszichiáter - és beszélgess el vele a problémádról, ő segíteni fog.
A vágy az csak akkor szűnik meg, hogyha soha nem iszol egy kortyot sem, azaz elfelejted egy életre hogy milyen az íze.
Ha meg néha iszogatsz, akkor egyből előjön, és minél többet iszogatsz, annál sűrűbben jön elő, és vissza lehet esni nagyon könnyen.
Dettó ugyanez a dohányzás is.
Szia! Igen, egész életében benne marad.
6 évig ittam. Leszoktam, 11 évig nem ittam, utána 5 évig igen, aztán most 3 éve megint nem. 1 kortyot sem szabad innom, de amire még jobban odafigyelek, alkesz barátoktól távoltartom magam. Inkább csak virtuálisan kommunikálunk...
Sajnos igen.Egy alkoholista mindig az marad, akármennyire is tagadja, vagy nem szeretné.
Ideig óráig nem iszoik, vagy soha,de attól még a szenvedély megmarad.
Ezt akkor trapasztaltam, mikor megismerkedtem az expárommal-sajnos azóta már meghalt:(-és abszolute nem ivott,csak ásványvizet,ünnepi alkalmakkor se semmi piát.
Viszont volt egyszer egy alkalom, megkinálták, ivott, na onnantól nem volt megállás.
Akkor ismertem meg az ő életét.
Azért nem ivott semmi alkoholt, mett tudta, ha egy kortyot is iszik, nincs leállás .
Aki nem alkoholizál,az tudja a mértéket-és a mérték nem a vödör:)-és alkalomadtán iszik keveset.
Egy alkoholista soha sem fog kigyógyulni a függőségből, max .ideig-óráig nem iszik...ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!