Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit kellene tennem a függősége...

Mit kellene tennem a függőségemmel?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok és nagyon rá vagyok függve a cukorra. Annyira hogy pszihiáterhez járok és gyógyszert szedek. Teljesen tönkre tettem a gyomromat a sok cukorral. Rengeteg energiaitalt iszok naponta 2-3 at. Meg vagy 6 snickers meg sütik meg nasik meg minden. A gyomrom is iszonyatosan fáj folyamatosan semmi sem hasznal rá állandó fájdalomban élek és csak akkor nem faj ha cukrot fogyasztok valamilyen formában.Az orvosom szerint már lehet hogy gyomorfekélyem is van. A családomra semmilyen formában nem számíthatok. Állandóan a cukron jár az eszem és hogy hogy tudnék még szerezni. Teljesen tönkre tette az életemet. Rengetegszer próbáltam már leszokni de mindig kudarcba fulladtam és már nem tudok mit kitalálni az orvosi segitség is csak néha használ. Állandóan magam alatt vagyok letört vagyok faj mindenem rosszul vagyok és csak akkor vagyok jól ha megiszok egy energiaitalt. Meg akarom próbálni ismét a leszokást de rettegek mert nem akarom hogy fajjon pedig tudom hogy fog. Tudnátok esetleg valami tanácsot adni vagy tippeket hogy hogyan tudnám könyebbé tenni a leszokást?

#függőség #Függőség betegség
2022. aug. 14. 12:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Más kérdésnél meg mikor leírtam hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátok komoly függőséget tudnak okozni, szinte nullára lettem pontozva...

Kezdésnek, mivel tudom hogy az energiaital önmagában is nehéz letenni, az helyett amit ittál vegyél Zéró cukrosat.

Pl.: [link]

A te esetedben csak a lowcarb diéta segítene.

Gyakorlatilag mint az alkoholfüggőségnél, ott sem lehet fokozatosan letenni az alkoholt, csak ha egyik napról a másikra zéró!

Kezdj bele egy olyan életmódba, amikor is minden gyorsan felszívódó szénhidrátot kizársz az étrendedből!

-Vagyis semmilyen pék árú

-semmi olyan ami lisztből/gabonából készül

-A burgonyát szintúgy érdemes kerülnöd.

A húsételekre kezdj el összpontosítani.

emellett

ehetsz tojást

zöldségeket

tejtermékeket

savanyúságokat

De neten rengeteg alacsony szénhidrát tartalmú receptet/ételötletet találsz.

De ilyen például a töltött káposzta, töltött paprika (rizs nélkül)

És mindenféle rakott étel amiből "kifelejted" a krumplit.

2022. aug. 14. 12:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Plusz ajánlom megnézni ezt a 3 videót:

[link]

[link]

[link]

2022. aug. 14. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!