Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Érdemes fájdalomcsillapítót...

Érdemes fájdalomcsillapítót bevenni 38 fok alatt?

Figyelt kérdés

Jelenleg 37.7 körül vagyok, nem léptem még át a 38-at.

Nem érzem különösebben rosszul magam, csak melegem van, illetve lehűtött szobában (22... máskor az tökéletes) fázom.

Valahol anno hallottam, hogy "meg kell várni" a 38-at a gyógyszerrel.

Ez igaz, vagy érdemesebb már most bevenni?

(Évek óta nem volt lázam)

2022. aug. 6. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
16%

Nem kell még. A 22 fok nagyon hideg. Nehogy megfázz, ha kiver a víz a láztól.

38 felett vegyél be lázcsillapítót, nehogy feljebb menjen.

2022. aug. 6. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
30%
Ha rosszul érzed magad, nyugodtan be lehet venni 36,9°C esetén is. Ha meg jó a közérzeted, akkor 39°C felett, illetve este már mindenképpen csillapítani érdemes, alatta hagyhatod dolgozni az immunrendszert.
2022. aug. 6. 17:03
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Lazra sose szedek semmit. Elmulik magatol
2022. aug. 6. 17:11
 4/5 anonim ***** válasza:
42%

Nekem kb már 37-nél elkezdődik a migrén szerű fejfájás, ami 37,5-nél már kb elviselhetetlen kezd lenni. Ezért én már ha 37 felé megy beveszek egy felet. Ha 38 fölé, akkor egy egész szemet.

A láz nálam nem úgy megy, mint 3-nál, hogy "oh, hadd legyek lázas egész nap, fájjon az összes végtagom, fejem, fel se tudjak kelni vécére sem, majd elmúlik". :D

2022. aug. 6. 17:30
 5/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
33%
Mindenkinél más lehet. Ha 38ig nincs semmi bajod, közérzeted sem rossz vagy nincsenek fájdalmaid, akkor nem kell. Nekem 38,3 körül már ég a szemem, fájnak a végtagjaim, fejem, szóval ha már megy fel és már eléri a 38-at, akkor nem áll meg magától 39-ig, arra már muszáj bevennem valamit, van akinél meg már a 37,5 is gyógyszeres verzió.
2022. aug. 6. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!