Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj, ha megiszom egy liter...

Baj, ha megiszom egy liter vizet egyszerre?

Figyelt kérdés
Főleg most nyáron, előfordul, hogy olyan szomjas leszek, hogy lehúzok egy liter vizet evés után vagy csak úgy. Ennyitől még nem lesz bajom ugye?

2022. júl. 29. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha tényleg szomjas vagy. Nekem 6-7 dl simán lemegy, ha nagy melegben 2-3 órán keresztül nem iszom.
2022. júl. 29. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amennyi jol esik. Ne egyszerre huzd le, hanem szusszanj bele. Feltetelezem ha véletlenül tul innad magad, szimplán kihanyod. Nekem 1x gyerekkoromban volt ilyen.
2022. júl. 29. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Vízfogyasztásunkat és a sóháztartásunkat a vesék szabályozzák, hogyha pedig egyszerre túl sokat iszunk, a szervezet nem tud elég gyorsan megszabadítani a feleslegtől, és a víz a sejtekbe kerül. Az izmokban és zsírban lévő sejteknek van helyük tágulni, az agysejtek azonban egy merev csontburokba, a koponyába vannak bezárva, a súlyos túlfogyasztás itt okozhat problémát.

A vese nyugalmi állapotban körülbelül 0,8-1 liter vizet képes kiválasztani óránként, így ennyit nyugodtan megihatunk.

Hogyha annyi folyadékot iszunk csak, amennyi jólesik, szinte kizárt, hogy a túlzott bevitel problémát okozzon. Vízfogyasztás miatt haláleset csak olyan szélsőséges esetben fordult elő, amikor például valamilyen kábítószer hatása alatt az adott személy nem tudta felmérni, mennyi folyadékra van szüksége. De maratonfutó atlétáknál is kialakulhat a hyponatremia nevű állapot, amikor elégtelen a vérben lévő só mennyisége

2022. júl. 29. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hányingered lehet tőle, hányhatsz is.
2022. júl. 29. 19:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Középiskolás koromban fogadásból kétszer is ittam egy szuszra 1 liter vizet anélkül, hogy szünetet tartottam volna a kortyok között. Az utolsó kortyokért már harcolnom kellett a lenyelésnél, de sikerült.

Nem volt semmi bajom tőle, csak gyakrabban szabadultam meg a fölösleges folyadéktól a WC-n.

2022. júl. 29. 20:32
 6/6 anonim ***** válasza:

igen!

de meg is erdemled

2022. aug. 4. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!