Állómunka! Ti mit tennétek a helyemben? Túlgondolom?
Ugye nyolc napja gyárban kezdtem el dolgozni (diákmunka), 8 órában, és ez volt a harmadik olyan alkalom hogy állómunkát kellett folyamatosan végeznem. Nap közben elkezdett fájni a térdem és egész nap ez ment, este meg aludni se tudtam miatta. Ma is elmentem dolgozni és úgy érzem rosszabbodott a helyzet hiszen ha behajlítom a lábam, eléggé fáj.
Hülyeség lenne vele elmennem orvoshoz? Kentem rá flector kenőcsöt és betekertem fáslival de nem használt semmit, és olyan mintha a térdem belseje folyamat lüktetne
az a baj ott csak azt a cipőt lehet hordani ami elő van írva. Eléggé vékonytalpú és kemény
Osztálytársamat megkérdeztem, neki nincs a térdére panasza
szerintem lehet belerakni, igen.
ezért szeretnék holnap dokihoz menni, de félek felesleges lenne mert mamám annyival elintézte hogy gyenge a térdem azért van és ez elbizonytalanít abban hogy mi van ha tényleg felesleges lenne ezzel dokihoz menni
Nem kenni kell és orvoshoz menni (persze mehetsz orvoshoz, de ez nem tartható). Tapasztalatból írom. Én is dolgoztam gyárban és az első néhány nap után a gerincem fájt, de a térdem is. Behajlítani én is nehezen bírtam. Ha ilyen hosszú ideig állsz, akkor a szervezeted rááll és emiatt nem tudod behajlítani. Emlékszem, volt egy lány, aki egyáltalán nem volt csúnya, csak a sok monoton munkától, (ami igen valószínű, hogy hónapok óta csak/javarészt csak abban a pozícióban volt) olyan púpot szedett magára és a nyakát előre tolta, hogy az undorító volt. Tehát a munka csúfította meg őt, pedig - még egyszer - nem egyáltalán nem volt csúnya.
Nem élet gyárban dolgozni, fáj ez meg az, bemerevedsz és munka után nem tudod használni, mert a regenerálási idő hosszabb. Ez tehát egy életvitel.
Néhány nap után a gerincfájdalmam elmúlt ugyan, de az állást nem bírtam. Én olyan soron dolgoztam, ahol még nem indult be a gyártás, teszteltünk, így rengggetegszer alkalom volt leguggolnom, sétálnom (takarítóeszközzel (moppal)), ami változatossá tette valamelyest a mozgásomat, de a gerincemet ki-kihúzogattam, meg a lábamat is tornáztattam (a guggoláson kívül).
Aztán emlékszem, hogy elkerültem arra a részre, ahol az említett lány dolgozott. Az asztal magasabban volt, minthogy az alkar és a felkar 90°-os szöget bezár (azaz a kényelmi szinten kívül esett). A kezemben nem volt elegendő vér, gyenge voltam.
Meg az a kevés szünet...Na, de ez már nem ide tartozik, hacsak nem úgy, hogy olyan kevés idő alatt nem lehet rendesen étkezni.
Ha tehát módodban van, akkor kerüld az ilyen jellegű munkát. A szervezeted okos és jelez neked. Ehhez nem alkalmazkodni kell, hanem kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!