Zuhanyzásnál szedülés, ájulás érzet, remegő kezek utána, kiszáradás. Mit lehet tenni?
Logikus alap dolgokat tudok javasolni:
Ne zuhanyozz forró vízzel, főleg ne sokáig, mert leesik tőle a cukrod!
Igyál rendesen, egyél egészséges dolgokat, de olyanokat, amik dobálják a vércukrod!
És igen, szedj normális dózisú multivitamint!
Ha gázos melegítő van a fürdőben, akkor sürgősen kapcsoljátok le.
De amúgy meg nem kel forró vízben zuhanyozni, hanem max langyosban. És akkor sem fél óráig.
2! Nem a cukor esik le, Jézusom....
A vérnyomás esik le meg a pulzus,mert a melegtől megnyílnak az amúgy összehúzódott erek.
Én ezért nem mehetek a strandon termálvízbe,mert elájulok benne. Vérnyomás,pulzus és szívprobléma.
5-ös, te is egy olyan ember vagy, aki nem gondolkodik el azon, hogy a másik mennyire ért ahhoz, amit leírt. Igen, a vérnyomásod is le tud esni, de a cukrod leesése, ami igazán nagy probléma. És igen, leesik a cukrod egy hosszabb távú meleg zuhanyozástól, vagy fürdéstől. Remélem nem baj, ha nem citálok vakteszteket meg tudományos értekezéseket a témában, elég ha csak annyit írok, hogy a megemelt testhő felgyorsítja a metabolizmust, ami miatt a test elhasználja a cukorraktárakat.
Egyébként azért is jobb, ha elhiszed nekem, mert az internetes szakértésen kívül gyakorlati tapasztalatom is van a témában. Volt az életemnek egy olyan szakasza, amikor egy bizonyos jól meghatározott okból csomó forró fürdőt vettem, ami közben folyamatosan monitorozva lett a vérnyomásom, a pulzusom, a testhőm és a vércukrom és volt bizony, hogy 10 perc utána vércukrom esése okozott komoly rosszullétet és hirtelen pulzus emelkedést a testhő emelkedéstől amúgy is megnövekedett pulzus mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!