Szja kedvezményt,5%-t, szívbillentyű hibára (3 hegyű) meg tudom igényelni?
Köszönöm a gyors és megerősítő választ. Diagnózisom 2003óta, palpitátió, régebben köhögési roham, meg a hirtelen terhelésre a levegő kapkodás: Insuff.vv. mitr. Insuff. vv. tricusp. min. grad.
Namármost, 2003, 2007, 2008, 2009 leleteket van rajta BNO kód nélkül!! ,mivel magánrendelésen voltam, (terhelési EKG-vizsgálat is volt Sztk alapon, régen, de azt a leletet nem találom, ott is ez a diagn. van, lehet BNO-kóddal) Én ez év januárjában hallottam az Szja kedvezményről. Elmentem a házi orvoshoz, ő friss leletet kért. Kértem sztk alapon beutalós kardiológiai vzsgálatot, időpont 2 hónapra rá, a beutalón eleve a házi orvos pajzsmirigy betegség miatt kértea vizsgálatot. Ultrahang+holter24 órás+terhelési EKG szobabiciglis=90%bírtam, de azt hittem összehányom magam, annyira vért a szívem. A hülye, nem tudok mit mondani rá, főorvos aki csak addig látott, ameddig első alkalommal az ultrahangot készítette, beírta, hogy nem ISzB miatt van a palpitátió. Hát még jó! Még csak szívelégtelenség hiányzik az életemből? Kérdezem tőle a szívbillentyűkke mi a pálya? Ja, hát azt nem is figyelte_volz a válasz. Egyébként a leleten rajta van,hogy jelzett MI, jelzett TI,hogy felületes volt velem a vizsgálatot végző. Ma magán kardiológushoz mennék 14 órára,de az is rinyál, hogy az NYHA 3., 4. fokozat miatt, az hamisïtás,ha csak a BNO kód és pld.1 vagy 2 fokozattal adjuk be a NAV felé,tudom , hogy a házi orvos állítja ki az igazolást. Ha ez meglenne könyvelőt kell fogadnom, hogy visszamenőleg 5 évre önvizsgálat. A házi z 3 évet mondott, csütörtökön. A magán praxidos kardiológusnak, mit mondjak, hogy a szív ultrahang vizsgálat után 2 fokozatot írjon(mivel a diagnózis az világos, mint a nap, abból nem engedek)???
Nem a háziorvos adja az igazolást, hanem a kardiológus. Itt a rendelet: 49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet
A 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet szerint nem elég a BNO, akkor jár, ha NYHA III. vagy IV. stádiumú szívelégtelenség is van.
"16. Veleszületett és szerzett szívbetegségben szenvedő a III-IV. NYHA funkcionális stádiumban"
NYHA stádiumok
New York-i Szívbetegséggel Foglalkozó Társaság (New York Heart Association, NYHA) a következő négy stádiumba osztja a szívbeteg mindennapos tevékenységének kényszerű korlátozását:[1]
III. osztály: A fizikai aktivitás jelentősen korlátozott. Nyugalomban a beteg panaszmentes, de már a szokásosnál kevesebb mozgás is tüneteket okoz.
IV. osztály: Mindennemű fizikai aktivitás rontja a beteg közérzetét. A tünetek nyugalomban is fönnállnak.
Ha igazából nem vagy ennyire rossz állapotban, akkor az orvos részéről közokirathamisítás, a te részedről adócsalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!