Végtag szárasság! Mitől lehet???
Lassan beleőrülök! Mindig is szokásom volt este bekrémezni a kezem, lábam, mert olyan érzésem van, mintha szárazak lennének. Nos, amióta beköszöntött a meleg, szinte kibírhatatlan lett a helyzet. Szó szerint olyan érzésem van, mintha a végtagjaim homokkal vagy porral érintkeztek volna, és nem tudom lemosni!
Különböző krémet használok, de kb. tíz percenként kell újra felvinni, mert már be is itta a bőröm!!! K. 2 liter folyadékot iszok meg egy nap, szóval nem hiszem, hogy a kiszáradás szélén állok. Ez mellett még elég sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok. Nem töltök sok időt a napon, sőt..kerülöm...
Most is egy lavór vízben áztatom a lábam, mert már elviselhetetlen ez a "poros" érzés.
Niveától kezdve a Scholl-ig mindent kipróbáltam, de nincs javulás.
Valakinek esetleg ötlete, hogy ez mitől lehet???
Most hirtelen eszembe jutott a citrom..de nem hiszem...elég sok citromot fogyasztok, limonádét is napi szinten többször is, de nem hallottam még ilyesmiről. Tanácstalan vagyok.
Ja és az még kimaradt, hogy a hajam is olyan száraz mint a seprű, pedig nem vasalom, nem szárítom hajszárítóval, tényleg igyekszem kíméletesen bánni vele, de az utóbbi pár hétben észrevettem, hogy tiszta seprű, és kitöredezett. :/
Lehet, hogy ez kapcsolódik a fentiekhez :(

Végtag szárasság -> Végtagszárazság
Ez mellett -> Emellett
Egyébként természetes anyagokkal még nem próbálkoztál? Pl. kakaóvajjal? A Nivea meg hasonló krémek tele vannak káros adalékanyagokkal (pl. nátrium-lauril-szulfát), kiszárítják a bőrt.
„Tudományosan igazolt, hogy a Sodium Lauryl Sulfate bőirritáló tulajdonságú, használata kiszáradáshoz, pirosodáshoz, gyulladáshoz (pl. ekcéma) vezethet. Tudósok szerint az SLS a leggyakoribb bőrallergén anyag.”

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!