Miért van az hogy a szomszéd 30 éve alkoholista és még mindig bírja?
"És még mindig bírja."
Igen, de már nem annyira, mint tavaly. Évről évre leépül és milyen élet az, amit a pohár irányít?
Egyébként a szervezet hozzá is tud szokni egy méreghez, ha fokozatosan van adagolva. Egy éjszaka alatt is bele lehet halni egy alkoholmérgezésbe, de lassan adagolva valaki 30 évig is bírja, míg a mája szabadságra nem megy.
Én 6 éve nem voltam részeg és nem hiányzik sem a szétcsúszott állapot, sem a másnaposság. Józan életem van.
14
Minden 72 éves ember évről évre leépül, akkor is ha soha életében nem nyúlt pohárhoz. Ez azért részben elég erősen genetika is, az öregedést/leépülést pedig senki nem tudja megállítani.
Van aki sosem iszik, aztán 50 évesen elpatkol... Ami szintén genetika.
Persze abban egyetértünk, hogy szerencsésebb nem alkoholizálni rendszeresen, de aki minden este megiszik 2 üveg sört és ennyiben meg is áll neki (ami amúgy szintén alkoholizmus), az nem gondolom hogy rosszabb állapotban lesz 70 éves korában mint aki sosem ivott meg 1 sört sem.
Itt az inkább ami számít, hogy mit iszik, mennyit és milyen minőségűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!