Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van az hogy a szomszéd...

Miért van az hogy a szomszéd 30 éve alkoholista és még mindig bírja?

Figyelt kérdés
2022. jún. 18. 20:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
És volt a papám, aki jó genetikával is halálba itta magát 10 év alatt. Ő k.o-ra verte magát minden nap.
2022. jún. 19. 11:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Azért, mert az emberi szervezet működése és teherbírása közel teljes mértékben a genetikán múlik.
2022. jún. 19. 11:21
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem nagyapám 16 eves kora óta iszik, azóta tüdőbeteg, szívbeteg és asztmás lett, pacemakere van, volt már infarktusa is, de jelenleg 72 éves és még mindig bírja pedig ugyanúgy iszik.
2022. jún. 24. 00:35
 14/16 anonim ***** válasza:

"És még mindig bírja."

Igen, de már nem annyira, mint tavaly. Évről évre leépül és milyen élet az, amit a pohár irányít?

Egyébként a szervezet hozzá is tud szokni egy méreghez, ha fokozatosan van adagolva. Egy éjszaka alatt is bele lehet halni egy alkoholmérgezésbe, de lassan adagolva valaki 30 évig is bírja, míg a mája szabadságra nem megy.

Én 6 éve nem voltam részeg és nem hiányzik sem a szétcsúszott állapot, sem a másnaposság. Józan életem van.

2022. aug. 5. 18:09
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

14

Minden 72 éves ember évről évre leépül, akkor is ha soha életében nem nyúlt pohárhoz. Ez azért részben elég erősen genetika is, az öregedést/leépülést pedig senki nem tudja megállítani.

Van aki sosem iszik, aztán 50 évesen elpatkol... Ami szintén genetika.

Persze abban egyetértünk, hogy szerencsésebb nem alkoholizálni rendszeresen, de aki minden este megiszik 2 üveg sört és ennyiben meg is áll neki (ami amúgy szintén alkoholizmus), az nem gondolom hogy rosszabb állapotban lesz 70 éves korában mint aki sosem ivott meg 1 sört sem.

Itt az inkább ami számít, hogy mit iszik, mennyit és milyen minőségűt.

2022. aug. 5. 19:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Fiam dedmamaja 50 eve iszik, tulelte a rakot, kemoterapiat, eltemette 2 gyereket meg nemtudom hany ferjet (3-4) es koszoni szepen jol van. Eskuszom meg az italszagot se lehet rajta erezni.
2022. okt. 17. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!