Miért mondják az orvosok, hogy 4 hónap gyógyszeres kezelés hatására elmúlik a 20 éve fennálló refluxom és meggyógyul a nyelőcsőfekélyem?
A kezelés felénél vagyok, most kellene felezni a dózist, de sokkal rosszabb a refluxom, mint a gyógyszer előtt. Természetesen visszamegyek, de baromi sokára kaptam időpontot.
Ugyanakkor totál irreálisnak tűnik nekem az egész, a reflux tudtommal gyógyíthatatlan, ha abbahagyom a gyógyszert, akkor visszatér a fekély is...
A fekélyt meg nem szokták kontrollozni újabb gyomortükrözéssel?
(Nem helicobacter elvileg, bár mintát nem vettek.)
Azért mondják, mert 4 hónap gyógyszeres kezelés hatására elmúlik a 20 éve fennálló a nyelőcsőfekélyed.
A reflux nyilván nem gyógyul meg, csak nem lesz refluxod, amíg szeded a gyógyszert. Utána lesz.
Nem, nem szokták kontrollozni. Ha mindenkit kétszer tükröznének, akkor a várólista nem 2 hónap lenne, hanem 4, és sok embernek későn derülne ki a gyomorrákja.
Emozult.
Hogy lehet tőle rosszabb és miért mondják, hogy el fog múlni a refluxom 4 hónap alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!