Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért mondják az orvosok,...

Miért mondják az orvosok, hogy 4 hónap gyógyszeres kezelés hatására elmúlik a 20 éve fennálló refluxom és meggyógyul a nyelőcsőfekélyem?

Figyelt kérdés

A kezelés felénél vagyok, most kellene felezni a dózist, de sokkal rosszabb a refluxom, mint a gyógyszer előtt. Természetesen visszamegyek, de baromi sokára kaptam időpontot.

Ugyanakkor totál irreálisnak tűnik nekem az egész, a reflux tudtommal gyógyíthatatlan, ha abbahagyom a gyógyszert, akkor visszatér a fekély is...

A fekélyt meg nem szokták kontrollozni újabb gyomortükrözéssel?

(Nem helicobacter elvileg, bár mintát nem vettek.)

2022. jún. 17. 21:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondják, mert 4 hónap gyógyszeres kezelés hatására elmúlik a 20 éve fennálló a nyelőcsőfekélyed.

A reflux nyilván nem gyógyul meg, csak nem lesz refluxod, amíg szeded a gyógyszert. Utána lesz.

Nem, nem szokták kontrollozni. Ha mindenkit kétszer tükröznének, akkor a várólista nem 2 hónap lenne, hanem 4, és sok embernek későn derülne ki a gyomorrákja.

2022. jún. 17. 21:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Valami olyasmit mondott a gasztroenterológus, hogy 4 hónap után nem kell gyógyszert szedni, semmilyet. A belgyógyász is ezt mondta. De számomra ez fura, eddig pont nem így tudtam és a környezetemben mindenki élethosszig szed gyógyszert refluxra.
2022. jún. 17. 22:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Megkérdeztem, mit írt neked? Pantoprazol?
2022. jún. 17. 23:17
 4/8 A kérdező kommentje:

Emozult.

Hogy lehet tőle rosszabb és miért mondják, hogy el fog múlni a refluxom 4 hónap alatt?

2022. jún. 18. 05:46
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Azt mégsem mondhatják, hogy "Uram, nyugodjon bele, ezen nem tudunk segíteni".
2022. jún. 18. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy múlik,, legfeljebb 4 hónap után javul egy időre, de időnként nekem is mindig fellángol, főleg évszakváltáskor. 4 hónapig szedtem én is a gyógyszert, az akkori erős tüneteim megszűntek, de időnként mindig előjön egy darabig. Olyankor sokkal több vizet iszom, ez is segít valamit.
2022. jún. 18. 14:14
 7/8 A kérdező kommentje:
De azt mondhatnák, hogy hölgyem, élete végéig gyógyszert kell szednie.
2022. jún. 18. 18:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Nekem ez olyan, mintha autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel rendelkezőnek mondanák, hogy elég 4 hónapig szednie a hormonpótlást.
2022. jún. 18. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!