Mi a különbség a lábgomba és a körömgomba között ? Melyik hogy alakul ki, és hogyan lehet (működőképesen) kezelni, úgy hogy eltűnjön ?
Akinek volt, annak van bevált módszere ellene ?
Köszönöm!
1: Ez nem egészségi kérdés?
2: A másikat bőrgombának hívják. Az ugye a bőr anyagát képes felbontani, a másik a köröm anyagát.
Igen, elnézést.
Rosszul tettem fel a kérdést.
Nem a megkülönböztetésével van a problémám, hanem azzal, hogy a kialakulása (ennek a kettőnek) azonos okai lehetnek ?
Tehát mitől függ, hogy melyikben szenved ?
Ebben mi a különbség.
Tehát mitől jön elő (mik lehetnek a kiváltó okok) illetve hogyan lehet kezelni hatásosan ?
Erre milyen módszerek vannak ?
Igazából így akartam volna kiírni.
Bocsi mégegyszer!
A körömgombát nem tudom mitől van, de a lábgombát az szokta előhozni, ha az ember nem szárítja meg rendesen a lábát.
Kezelés: gombaölő krémmel való vékony kenegetés (nem szabad vastagon felkenni, mert akkor nedves lesz a láb, az meg táptalaj), zoknik min. 60-on mosása fertőtlenítő oldattal, külön lábtörölközők használata ügyelve arra, hogy mindig mindegyik száradjon ki.
Körömgomba: erre van speciális körömlakk, amivel pár naponta be kell kenni a körmöt. Hatásos, csak több idő kell az eredményhez, nekem kellett vagy 2 hó.
A kiváltó ok az egy fertőzés!
Mivel a gomba az nem a semmiből terem, ezért csak fertőzéssel kaphatod meg.
A gond az, hogy ha nem kezeled jól, akkor soha az életben nem szabadulsz meg tőle, illetve egyre mélyebben rágja beléd magát.
A körömgomba például a köröm ALÁ bemehet, ahonnan ki nem szeded kb. semmivel.
Ugyanígy a bőrgomba is lemegy egy idő után a bőr alá, és onnan is csak gyógyszerrel lehet kiirtani, de az meg nagyon káros a májra.
Ja, és az összes ruháról, cipőről visszakapod - ezekről viszont csak halálos mérgekkel lehet kiirtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!