Mit jelent, ha pozitív az M2-PK teszt?

Enzimes béldaganat szűrés (ScheBo Tumor M2-PK székletteszt). Ez egy új eljárás, melyet 2003 óta már számos országban alkalmaznak. Magyarországon 2008-ban került bevezetésre. Széklet vizsgálatról van szó, tehát nem fájdalmas, ugyanakkor a daganatot jelző pontossága nagyon jó, hozzávetőleg 85 %-os. A vizsgálat során a székletből nem vért, hanem egy speciális, a daganat által termelt enzimet (M2-PK) mutatunk ki.
Pozitív teszt esetén nagy valószínűsége van annak, hogy többnyire jó, vagy ritkábban már rosszindulatú béldaganat van jelen a vizsgált személyben. Ugyanakkor a pozitív eredmény nem 100 %-os biztonsággal jelez daganatot. Előfordulhat ugyanis, hogy ennek más oka van. Ilyenek lehetnek például a belek gyulladásos betegségei, valamint egyéb hasi betegségek. Pozitív esetben további diagnosztikus vizsgálatokra, vastagbéltükrözésre van szükség.

Sziasztok!
Nekem is ma jött meg az eredményem és pozitív ( bár nekem nem írja az értéket)
Egy világ omlott bennem össze. 33 éves vagyok és van 2 kis gyermekem és egy csodás férjem akiket nem szeretnék itt hagyni! Remélem nálam is jó lesz a tükrözés eredménye. Sose rettegtem mèg ennyire semmitől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!