Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit jelent, ha pozitív az...

Mit jelent, ha pozitív az M2-PK teszt?

Figyelt kérdés
Igen, kiírtam már egy kérdést ezzel kapcsolatban, csak elég rosszul megfogalmazva és gondoltam kiírom így is hátha jobban kapok rá választ.

2022. jún. 2. 20:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Az orvosod mit mondott? Ne a gyk-rol vagy a facebookrol akarj ilyen temaban tajekozodni, hanem szakemberrel beszeld meg.
2022. jún. 2. 20:50
 2/13 A kérdező kommentje:
Késő délután kaptam meg a leletet és már nem tudtam beszélni az orvossal, aztán gondoltam hátha mégis tud itt valaki segíteni. De legkésőbb holnap úgyis megpróbálom majd megkérdezni erről az orvost.
2022. jún. 2. 20:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Enzimes béldaganat szűrés (ScheBo Tumor M2-PK székletteszt). Ez egy új eljárás, melyet 2003 óta már számos országban alkalmaznak. Magyarországon 2008-ban került bevezetésre. Széklet vizsgálatról van szó, tehát nem fájdalmas, ugyanakkor a daganatot jelző pontossága nagyon jó, hozzávetőleg 85 %-os. A vizsgálat során a székletből nem vért, hanem egy speciális, a daganat által termelt enzimet (M2-PK) mutatunk ki.

Pozitív teszt esetén nagy valószínűsége van annak, hogy többnyire jó, vagy ritkábban már rosszindulatú béldaganat van jelen a vizsgált személyben. Ugyanakkor a pozitív eredmény nem 100 %-os biztonsággal jelez daganatot. Előfordulhat ugyanis, hogy ennek más oka van. Ilyenek lehetnek például a belek gyulladásos betegségei, valamint egyéb hasi betegségek. Pozitív esetben további diagnosztikus vizsgálatokra, vastagbéltükrözésre van szükség.

2022. jún. 2. 20:56
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, akkor legalább még van esély, hogy nem vagyok rákos. Az is valami.
2022. jún. 2. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
88%
A válasz rém egyszerű. El kell menni vastagbéltükrözésre, és kiderül.
2022. jún. 2. 22:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Én is most akarom ezt a tesztet megcsinálni.Kedves kérdező végül találtak daganatot?
2023. febr. 21. 12:07
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem, végül nem volt semmilyen daganat. Csak egy gyulladásos bélbetegségre bukkantak. Szóval a pozitív eredménynél se biztos, hogy dagantról van szó.
2023. febr. 21. 20:30
 8/13 anonim válasza:
szia! megkérdezhetem, mennyi volt a teszt eredménye? hány u/ml? nekem is remélem ugyanaz lesz mint neked, de izgulok. nekem 8.40 és amugy nem érzem, hogy gyulladt lenne valamim, vagy panaszaim lennének. köszönöm.
2023. márc. 1. 11:07
 9/13 anonim válasza:
100%
Sziasztok! aki olvassa és aggódik, megnyugtatásképpen írom, hogy a 8.40 -es eredményem teljesen negatív kolonoszkópiával zárult. de!, persze minden pozitív eredményt komolyan kell venni, és utána kell járni.
2023. márc. 2. 18:55
 10/13 anonim válasza:

Sziasztok!

Nekem is ma jött meg az eredményem és pozitív ( bár nekem nem írja az értéket)

Egy világ omlott bennem össze. 33 éves vagyok és van 2 kis gyermekem és egy csodás férjem akiket nem szeretnék itt hagyni! Remélem nálam is jó lesz a tükrözés eredménye. Sose rettegtem mèg ennyire semmitől!

2023. szept. 5. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!