Normális idegrendszeri válaszreakció, hogy idegességre nagyon alacsony lesz a pulzus? Miért van többféle stresszreakció?
Van olyan idegesség, ami totál étvágytalanságot okoz nálam enyhe hányingerrel, de van olyan, ami miatt zabálok.
Az olyan orvosi vizsgálatokon, viziteken, amelyeknek tétje van, mindig 140/85 körüli a vérnyomásom. Alapból pedig 100/65 körüli, sőt, néha alatta, néha, főleg melegben tüneteket is okoz.
Most nagyon stresszelek egy bizonyos dolog miatt. Megmértem a vérnyomásomat, kíváncsi voltam, itthon mennyire megy fel ilyenkor. 115/75, a pulzus pedig 47. Azóta volt 45 is.
Amúgy ez kb az ébredési pulzusom, napközben 55-70 közötti.
Máskor is ment le a pulzusom idegeskedéstől. Viszont nem mindig, van, amikor magasabb lesz vagy nem változik, csak pl csak inni tudok az idegességtől, vagy esetleg azt sem.
Mitől függ a szervezet ilyen módú reakciója?
Nekem stressztől nő a vérnyomásom vagy marad, nyugalomban alacsony.
A pulzusom alacsony stressztől, 50 alatti. Néha. Máskor meg nem.
"Valaki zabál ha stresszes, más meg egy falatot se tud enni és lefogy."
Én egyszerre vagyok ez a kettő.
Tavaly 70 kg voltam 26-os BMI-vel, most 55 kg 21-essel. Idegesség miatt (bár az én érdemem lenne a fogyás).
Máskor meg zabálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!