Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mivel csökkenthető a szomjúság?

Mivel csökkenthető a szomjúság?

Figyelt kérdés
Kamionsofőr vagyok és nincs légkondi a kamionbam, így 10 óra alatt közel 5liter vizet iszom. Így persze óránként meg kell állnom, ami nem fér bele az időbe, mert anélkül is mindig kapkodni kell és csesztetnek az idő miatt. Semmi sósat nem eszek.

2022. máj. 14. 15:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a "só" lenne a megoldás. De nem kell hozzá sót enni, lehet a vízbe tenni izotópiás porokat vagy hasonló sport porokat, amiben van nátrium/kálium/magnézium stb. Sokat tud segíteni a hidratálásban, főleg mert amikor izzadsz akkor nem csak vizet vesztesz.
2022. máj. 14. 16:01
 2/3 anonim ***** válasza:
47%
Ha nem iszol, csak izzadsz, kinyuvad a veséd.
2022. máj. 14. 16:04
 3/3 gublug ***** válasza:

Szerintem a 2-esnek is igaza van. De nem csak a vese nyúvad ki, hanem a szervezet is, mert ahogy az első írta, nem csak vizet vesztesz.

Az izzadtság méregtelenít is, de egyúttal a test így válaszol a hőségre, hogy vizet bocsát ki, hogy hűtse a testet.

A válasz a kérdésre: a szomjúság csökkenthető ha elnyomod a szomjúságot, de ezt nem szabad.

Én az izotóniás sport italok nem ajánlanám rendszeres fogyasztásra, mert más is lehet benne ami nem jó a májnak. Ajánlanák viszont szomjúság csökkentésere gyümölcsöket: narancs, alma, körte, dinnyék.

Természetes dolog, hogy szomjas leszel. De ha ilyen kritikus helyzetbe állítanak, hogy csesztetnek, vagy kifutsz az időből, akkor át kell gondolni, hogy lehet, hogy ...munkáltatót, vagy munkát kellene váltani. Hisz az ember egészsége elmegy, akkor minden elmegy. Nem éri meg elveszteni az egészséged a munkádért.

2022. máj. 14. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!