Én most akkor elhízott vagyok, és emiatt nagyobb eséllyel halok meg?
Ez a cikk azt írja, hogy "Tény, hogyha a haskörfogat a nőknél 88, a férfiaknál pedig 102 centimétert meghaladja, akkor a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is jelentősen megnő."
Férfi vagyok, 188 cm 102 kg, testzsírszázalékom 21%, elvileg tehát nem vagyok kövér, a haskörfogatom viszont 106 cm. Akkor most azért mert széles a törzsem már nagyobb eséllyel fog kialakulni nálam szív- és érrendszeri betegség? Mert ha tény, hogy 102 cm felett ez igaz, akkor rám is annak kell lennie. Nem?
Nem csak az a lényeg, hogy milyen hosszan élünk. Hanem, hogy milyen tartalmasan is. Ha azon kell izgulnod, hogy mennyi a haskörfogatod, akkor komoly pszichés gondjaid lehetnek az életben.
Táplálkoz egészségesen, sportolj, és kerüld a káros szenvedélyeket.
Ha ez meg van, akkor ismerd meg magadat.
Nem feltétlenül. Az elhízottság egyik legfőbb veszélye a belső szervek elzsírosodása, ami többnyire akkor jelentkezik, mikor a szervezetünk már nem tudja hova tárolni a fölös energiát.
Javaslom szimplán kerüld a kenyereket, tésztákat és krumplit. Egyél zöldségeket és húsokat
Köszönöm a válaszokat.
Sportolok már több mint 10 éve rendszeresen, azzal nincsen baj.
Csak nem értettem, hogy miért közlik tényként az egyszerű általánosításokat?
#7: Kb. annyira vagyok kövér, mint itt a jobb oldalt középső, 25%-os fickó: [link] Nekem elvileg 21% a testzsírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!