Tényleg igaz hogy lassan nem lesz szükség már orvosokra?
Helyettesíti őket mesterséges intelligencia vagy ilyesmi?
Ti örülnétek neki?
Néha jobban jár az ember a google-el, máskor meg nem... De ugyanez igaz az orvosokra is. Van hogy szerencséje van a házidokinak és eltalálja mi bajod, talán még a gyógyszer is segít, de sokszor semmi haszna.
Az biztos hogy a 65+ éves fogorvostól, akinek remeg a keze és nem hallott még a gyökérkezelésről, plusz panorámaröntgenre soha nem küldene el, mert minek az... na ezektől jobb a google is.
Persze ha van pénzed magánorvosokra, akkor van esélyed arra, hogy elélsz 80 éves korodig.
De amúgy meg úgy jársz mint unokatestvérem, aki bekerült a kórházba magas lázzal, hasfájással és már csak boncoláskor jöttek rá, hogy jééé, vakbélgyulladása volt... Köszönjük. Persze feljelenteni nem lehet őket, védik egymást... (És ez jóóóval a korona előtt volt, olyan 6-7 évvel ezelőtt, szóval arra sem lehet fogni - ha beírod googlebe hogy magas láz hasfájás, szerintem egyből kidobja hogy vakbélgyulladás. Pedig szegény napokig szenvedett ott bent)
Én amúgy betegként mondom azt, hogy a guglit nem szabad használni öndiagnosztizálásra!! Sőt, utána sem szabad nézni dolgoknak, leleteknek. Higgy az orvosnak!!
Én egy poklot éltem át 1 hónapon át, mert megnéztem a 4 évvel ezelőtti szívultrahang leletemet, amit szétszórt orvos csinált, akinek nem volt asszisztense. Ráadásul hiába találtam meg a dolgokat egyesével, az önmagában nem jelent semmit. De annyira betojtam, hogy sportolásnál azt vártam, hogy meghalok hirtelen szívhalálban. Elmentem jó drága magánba (mondjuk terheléses EKG-t eleve akartam és volt bennem pár kérdés). Kiderült, hogy az eddig ismert szívbillentyű-elégtelenségeken kívül (mondjuk ezek is elég nagy problémák....) semmi baja a szívemnek, sőt, mondhatni erős, egészséges.
Azóta volt gyomortükrözésem, nőgyógyászati ultrahang, vérvétel. Maximum elolvastam a leleteket, de nem néztem utána. Pedig érdeklődési kör szintjén is foglalkoztat az emberi szervezet működése.
Viszont ha utánanéz az ember, betojik. Valami nagyobb. De biztos, hogy nagyobb? Nem lehet, hogy harántirány helyett hosszában mérték? Vagy ugyan nagyobb, de más értékkel összefüggésben kell nézni. És a többi, és a többi.
Vérleletben is az ember bárminek utánanéz, rák, esetleg autoimmun betegség.
Amúgy nem is értem a webbeteget, házipatikát. Komolyan képesek minden eltéréshez leírni, hogy akár rák is lehet. Legalább árnyalnák, hogy teszem azt igen ám, de 3-szoros eltérésnél merül fel a rák gyanúja.
Bocsánat, nem a kérdésre reagáltam, hanem egy másik válaszra.
A kérdésre a válaszadást kikerülve, (vélhetően) leendő orvosként nyilvánvaló mi erről a véleményem, fűznék pár gondolatot a hármas számú válaszolóhoz.
Az, hogy 1 objektív és 1 szubjektív tünet nem volt elegendő azonosítani a gyulladást nem jó, de normális.
-Láz és hastájéki fájdalom.
Nem tudom forgattál-e valaha anatómia és/vagy élettan könyvet/atlaszt, de a hasi fájdalmat okozhatja szinte mindegyik hasüregi szervünk. Itt találhatóak a dermatomák, ahova kivetül a 'szervek okozta' fájdalom. Ezeknek átfedése is van, csak tájékoztató jelleggel bírnak. Arról, hogy a lázat felhoztad, mint kulcsfontosságú tünet, inkább nem is kommentálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!