Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon gyakran be vagyok...

Nagyon gyakran be vagyok rekedve, miért?

Figyelt kérdés
Van amikor érzem is, hogy van váladék a torkomon, van amikor egyáltalán nem csak egyik pillanatról a másikra rekedtté válik a hangom. Van amikor pár óra után elmulik, van amikor napokig tart. Nincs torokfajas, nincs köhögés. Ha sokat alszok általában azután jelentkezik, de van amikor nincs ezzel összefuggesben. Néha sok a gyomorsavam, de akkor is jelentkezik ha épp nem ég a gyomrom. Nem dohányzok. Kb 1 éve van ez. 23/L
2022. máj. 3. 05:08
 1/9 A kérdező kommentje:
Neha idegentest érzésem is van, de lehet hogy már csak bebeszélem mert félek a gégeraktól. Múltkor is akkor jelentkezett az idegentest érzés amikor erről olvasgattam és bepanikoltam
2022. máj. 3. 05:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet refluxos vagy, nekem attól volt ilyen.
2022. máj. 3. 06:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy ezt mindenképpen ki kell vizsgáltatni.
2022. máj. 3. 07:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Refluxos vagyok, igen, de van amikor érzem is, hogy rossz a gyomrom, van amikor meg egyáltalán nem és mégis berekedek.

Azért nem mentem vele még orvoshoz, mert nagyon hipochonder vagyok és pár éve gyakorlatilag havonta jártam orvoshoz, mindenre azt mondták, hogy ki kell vizsgáltatni, ami jogos, hiszen ha panasz van utána kell járni, de az lett a vége, hogy azt mondta a doki, hogy ne figyeljem magam ennyire, foglaljam le magam, mert egészséges vagyok. Csak minden kis dolgot felfujtam vagy bebeszeltem és nem akartam megint a dokihoz rohanni,mert a mai napig komolyan hetente találok valamit amivel mehetnék

2022. máj. 3. 07:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem a váladék a torokban (hol eleve ott volt, hol felülről csorgott) és az emiatti krákogás volt a reflux első tünete. Nagyon-nagyon ritkán égett a nyelőcsövem vagy jött a böfögőinger (bár ez utóbbi, ha jött, akkor tuti tanórán és akkor is akkor, amikor csend volt). Pár év után jött hozzá a az időnkénti rekedtség is. Gyűlölöm, mert pl milliószor van, hogy köszönnék, de nem jön ki hang a torkomon. Voltam anno és most is fül-orr-gégésznél, ők a maguk területén nem találtak kórosat.

20 éve hanyagoltam a refluxot, ebben közrejátszott a gyógyszerektől való félelem is és az állami ellátás szerencsétlenkedése is.

Most végre kivizsgáltattam, volt tükrözés és tegnap kezdtem el a gyógyszert.

Azért ettől elvárom a váladék megszűnését is, különben visszamegyek a gasztroenterológushoz.

1 db nyelőcsőfekélyem van, de simán lehetett volna már most nyelőcsőrákom vagy legalábbis megelőző állapot.

Szóval ne hanyagold!!!

29N

2022. máj. 3. 08:29
 6/9 anonim válasza:
nem vagy sokszor fáradt? én akkor szokok lenni mikor nagyon fáradt vagyok, illetve nem vagyok kialudva.
2022. máj. 3. 08:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem kezeletlen a refluxom, szedek gyógyszert, illetve az étkezésemre is odafigyelek. Akkor van panaszom ha valami miatt ez borul, pl ha több édességet eszek vagy szénsavas üdítőket iszok. Vagy ha stresszesebb vagyok. Egyébként stressz nem okozhatja? Mert azt vettem észre, hogy itthon sose vagyok rekedt csak a munkahelyemen. Tok érdekes. Ha egész nap alig volt hangom hazajovok és hirtelen minden rendben. Szeretem a munkám de nyilvan mindig adódnak akár tudat alatt is stresszesebb helyzetek. Vagy mivel itt is többen írjak a refluxot, meg olvastam is róla, hogy okozhat ilyet lehet kisebb stressz is fokozza a gyomorsavam ami csak ezt a tünetet okozza?

Gyakran vagyok fáradt, de egy kiadosabb alvás után hamarabb érzem, mint ha pl kevesebbet alszok, akkor napközben fokozatosan alakul ki..

2022. máj. 3. 11:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor te jóval tudatosabb vagy nálam. :D

Én mondjuk évekig nem mentem orvoshoz se krónikus, se akut problémákkal. A fogorvost is mindig halogazom. Így is még kivizsgálatlan a fülzúgásom.

Szerintem a reflux lesz.

Nekem minden körülmények között előjön a rekedtség, de amúgy főleg kaja után. Érdekes, nekem orvosoknál nem, és mindig elfelejtem említeni, csak a krákogást mondom, de azt le is kicsinylik.

2022. máj. 3. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként fül-orr-gégészhez menj szerintem mindenképp!
2022. máj. 3. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!