Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sárgásbarna zsíros széklet...

Sárgásbarna zsíros széklet mitől lehet?

Figyelt kérdés
Lassan már egy hónapja viszonylag gyakran van hasmenésem és többször is kell mennem WC-re mint korábban. Emellett folyamatosan puffadok is, teljesen mindegy,hogy mit eszek. Viszonylag ritkán fáj is a hasam, de az csak nagyon kicsit és ahogy mondtam elég ritkán, szóval az annyira nem is zavar. Még azt vettem észre, hogy régebben sima barna volt csak a székletem általában, most azonban sokszor eléggé világos, sárgásbarna színe van és olyan mintha nagyon zsíros lenne. Nagyon csillog, van hogy még ilyen sárgás zsírréteg is van rajta. Eddig még nem mentem vele orvoshoz, mert nem akartam ezzel foglalkozni és féltem, hogy nehogy elküldjenek tükrözésre, mert azt nagyon nem szeretném. Tehát ez mitől lehet? Mi okoz ilyesmit?

2022. ápr. 30. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Hát gasztroenterologus. Altatásban pedig semmit érzel a tükrözésből.
2022. ápr. 30. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sanszos hogy epeprobléma.
2022. ápr. 30. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
57%
Epe probléma lehet.Az altatásos vizsgálatot meg el kell felejteni .
2022. ápr. 30. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Pontosan ilyen tüneteim mutatkoztak, amikor a gasztroenterológus megállapított a gluténérzékenységet (Mars3 fokozat). Javaslatára elkezdtem gluténmentes ételeket enni, azaz semmiféle búza- árpa-, rizs- és zablisztből készült ételeket, valamint némely E-kiegészítőket tartalmazó ételeket (pl. fagylalt). Megcsinálta a gyomortükrözést is (nem veszélyes, kibírható) és látta, hogy a bélbolyhok szinte teljesen eltűntek, a bél nem tudta a táplálékot jól értékesíteni (felszívni), lefogytam. Ennek bő 14 éve, azóta semmi bajom vele. Volt már, amikor direkt megettem egy búzalisztből készült süteményt, kekszet, sört. Nem ártott meg, de olvastam olyan beteg nyilatkozatát, aki még kenyeret sem szelhetett olyan késsel, amivel előtte búzalisztbő készült kenyeret szeltek. Nekem ez nagyon kétséges, hogy nem túlozta-e el.

Figyeld meg, hogy ha tésztafélét eszel, akkor nehezen emészti-e meg a gyomrod a tésztát így nem éhezel meg a következő evésig. Ha igen, akkor eggyel több okod van arra, hogy gluténérzékeny vagy, de ezt ne én, hanem az orvos mondja ki. Ha a feleségem olyan ételt készít, amit liszttel burkolni kell (panírozott rántott hús), akkor a zsírban mindig előbb az én adagomat süti ki, aztán a többit.

A kosztolás drágább lesz és a főzés is kicsivel több törődést igényel. A feleségemnek már gyerekjáték az egész.

2022. ápr. 30. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!