Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha multivitamint szedek és...

Ha multivitamint szedek és jobban vagyok tőle,akkor valami hiányt pótoltam a szervezetemben ?

Figyelt kérdés

Fáradt lehangolt kedvetlen vagyok

Két napja multivitamint szedek,és jobban vagyok.

Akkor ezek szerint valami hiány van a szervezetemben?

2022. ápr. 27. 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Nem kizárt. De hacsak nem kenyeren és vízen élsz, valószínűbb, hogy placebo.

(Placebo jelentőségét ne becsüld alá! Rendszeres mellkasi fájdalmaim és szívdobogásérzésem voltak ájulásérzéssel egészen addig, amíg nem csináltak rólam egy tök egészséges EKG-t. Azóta kutya bajom!)

2022. ápr. 27. 15:27
 2/10 A kérdező kommentje:

Laktóz és glutén érzékeny vagyok.

Gyenge fáradt lehangolt voltam ezer kezdtem el szedni

Valaki írta az egyik fórumban hogy ilyenkor lehetséges valamilyen vitamin és tápanyag hiány

2022. ápr. 27. 15:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2 nap után nem a vitamin hoz változást.
2022. ápr. 27. 15:34
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Laktózintolerancia és a vitaminok között biztosan nincs összefüggés. Az egy természetes állapot, hiszen a szervezetnek csecsemőkorban van szükség tejre, az evolúció viszont nem számolt azzal, hogy életünk végéig iszunk tehéntejet, ezért nem mindenki tudja élete végéig a tejcukrot (laktózt) megemészteni. A cöliákia egy autoimmun betegség, elég sokrétű, de nem hiszem, hogy az a kommentelő tudományosan megalapozott dolgokat írkált.
2022. ápr. 27. 15:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem hittem a placebókban, fájdalom csillapítót is csak max évente kétszer szedtem amikor lázas voltam a szezonális betegségtől. De elkezdtem edzeni mert úgy éreztem a munka mellett kell valami mozgás de csak kimerültem tőle. Aztán utána olvastam, hogy az intenzív edzés mellett ajánlott multivitamint szedni, szkeptikusan ugyan de mondom ok kipróbálom. Vettem olyan biotech multi forment és reggel bevettem ahogy javasolták és még sose éreztem magam annyira jól egy nap, mint amikor azt a vitamin kúrát csináltam. Ennek is utána olvastam és akkor láttam, hogy sok B vitamin, vas, és taurin van benne. Ezek tényleg okozhatják azt a jobb közérzetet mert erősen élénkítő hatásúak. Tehát teljesen lehetséges, hogy jobban érzed magad a nagy dózisú vitamintól. De arra figyelj, hogy kúra szerűen kell szedni.
2022. ápr. 27. 15:47
 6/10 A kérdező kommentje:

5:

Kúraszerűen?

Tehát mondjuk évente kétszer egy hónapig ?

2022. ápr. 27. 15:49
 7/10 A kérdező kommentje:

4:

Tudományosan megalapozott tények?

Mint például hogy a glutén érzékenyek vékonyak, hasmenésük van és vashiányosak ?

Nekem egyik sem volt.

Kövér vagyok,és csak idegrendszeri tüneteim voltak.

És sok hosszú hét után kiderült először a laktóz aztán a glutén.

Mióta nem eszem egyiket sem,nem vagyok sem ideges,sem depressziós.

Szóval ennyit a tudományos dolgokról 😊😊😊

De te biztosan jobban tudod.

2022. ápr. 27. 15:52
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
jó eséllyel placebo-hatás.
2022. ápr. 27. 17:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy kúra, hogy beveszed a dobozt, ami kb 2 hónap. Aztán 1 hónapig nem szedsz semmit. Majd elölről.
2022. ápr. 27. 17:48
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem amiatt, legalábbis nem annak a hatása, mert 2 nap alatt semmi ilyet nem fogsz érezni ettől, az biztos. Az, hogyha valaki edz, sportol, persze akkor kellenek vitaminok meg ásványi anyagok, de az más.
2022. ápr. 27. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!