Nem most élünk a legegészségtelenebbül, amióta emberiség létezik?
A mai életmódunkat nem kell bemutatnunk: felkelünk reggel, zömében a bioritmusunknak nem megfelelően és nem elegendő alvás után, elgyaloglunk a megállóig, bemegyünk az irodába (mondjuk legyen ülőmunka, szvsz az a legegészségtelenebb mozgáshiány terén, meg amúgy is), reggelire valami péksüti, ebédre ami van a menzán, a többségnek sült krumpli rántott hússal brutál nagy adagban, munkaidő után barátokkal találkozunk, rohanva csináljuk a dolgainkat és ha még nincs családunk, akkor van 1 vagy max 2 óra szabadidőnk addig, amíg aludni kellene. Persze pont a kevés szabadidő miatt a lefekvés kitolódik. Másnap minden kezdődik elölről.
Ha valaki kényszeres, akkor lesz ereje szembemenni a kézenfekvő napi rutinnal, és a szabadideje rovására sportolni fog (ha mázlista, valamelyik sport a hobbija), illetve mondjuk sültkrumpli helyett zöldséget eszik a rántott húshoz.
Viszont minden olyan mű, mesterséges, a kaják vegyi anyagok, a zöldségekben és a gyümölcsökben nagyon kis hányadban vannak jelen az ásványi anyagok, vitaminok - kvázi ma már csak a rostjáért esszük őket, legalábbis én így tudom.
A sport, amit űzünk, közel sem elegendő és a többségnél többet árt, mint használ.
Amúgy egyszer azt mondják egészséges a tojás, aztán azt, hogy nem. Egészséges a tej, aztán azt, hogy nem, aztán azt, hogy igen. Egy csoport szerint a vegánság egészséges, a másik csoport szerint a ketó, a harmadik szerint a paleó.
Amit meg az édesapám szokott mondani, hogy semmi szívósság nincs bennünk, nem bírjuk a meleget, nem bírjuk a hideget, nem bírjuk a fizikai munkát és a kaját akár gyárthatnák akármelyik vegyi üzemben, mert igazi hús úgyis mutatóban van benne. Szerinte ezért lehet, hogy az ő nagyszülei 80 éves korukig éltek, mi meg 50-60-ig fogunk. Mindenben igazat kell neki adjak.
(Az orvostudomány meg képtelen ellensúlyozni fentieket.)
Hát az tuti egészségesebb.
Ismerősöm falun lakik és ott sokat fizikai munkázik, izmos, erős, baromi jó állóképessége van.
Kérlek, válaszoljatok!
Én pl városiként, nagyon rossz levegőjű helyen lakva mit tegyek?
Így is OCD-s vagyok, azért sportolok és próbálok normálisabban étkezni, de azt érzem, mind hiába. Illetve annek ellenére is gyógyszereket kell szednem és az beteg bennem, aminek életmód alapján nem kellene és az egészséges, ami életmód alapján beteg kellene, hogy legyen.
De amúgy tényleg mit csinálnál városiként?
Hogyan oldja meg egy városi "simán" a rendes étkezést?
Amúgy mi a rendes étkezés? A vegán? A paleó? A ketó? Most akkor árt a fehérliszt vagy nem? Árt a tej vagy nem?
Városiként hol vegyek kevésbé mű kaját?
Milyen sport jó?
Például ott van a futás. Természetellenes mozgás hosszútávon, tönkreteszi a gerincet, az ízületeket, tudtommal a szívnek is árthat.
Egyébként napi 6-7 órát kellene mozogni, hogyan legyen meg ez és mi legyen ez?
22-esben feltett kérdéseimre mi a válasz?
Hiába OCD-skedem itt, ha semmi értelme és élhetnék természetesen, ahogyan a mindennapjaimból adódik. De jó lenne sima péksütit enni és rántott húst rizzsel és munka után nem szenvedni a sporttal.
A 22-esre mik a válaszaitok?
:'(
Mert én meg orvosoktól hallottam, hogy heti egyszer vagy kétszer is elegendő lenne húst enni. Mármint szárazföldi állatét, mert halat is kell enni. Ha az embernek 5 feletti az összkoleszterinje, nem árt jóval kevesebb húst ennie.
Úgy tudom, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátok károsak lehetnek, mert gyorsan emelik a vércukorszintet, ami utána gyorsan leesik - pl fehér liszt.
De még ebben sem mindenki ért egyet és a többi dolog pláne totál káosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!