A mai hiperegészségtelen életmód mellett hogyan nőhet a várható élettartam?
Nem mindenki él egészségtelenül, másrészt meg tényleg egyre tovább élnek az emberek, egyre több az idös ember.
Meg egy krónikus beteg is él, és ha 70-80 éves, és beteg, akkor is javítja a statisztikát
Hát csak 40 év gyógyszerszedést nem bír el a szervezet.
Amúgy lehetetlen nem egészségtelenül élni.
De törekedni lehet az egészségesebb életmódra.
Amúgy meg az orvoslás sokat fejlődött, nyilván ez a fő oka.
Akkor miért nem gyógyítható szinte egyik betegség se?
Kevésbé egészségtelenül meg úgy lehet élni, ha kimész egy farmra mindentől távol, ahol talajt cserélsz majd mindent magadnak termelsz meg.
Azért nagy különbseg van aközött, hogy mondjuk egész nap ülsz a tv előtt és tömöd magadba a feldolgozott élelmiszereket vagy mondjuk sportolsz, törekszel az egészséges ételek fogyasztására, eleget alszol, stb. Mindent nem lehet kivédeni, de ezt 100 éve se lehetett, sőt.
A legtöbb krónikus betegség pedig szinten tartható kezeléssel, régen nem volt az.
Ok, de akkor 50-60-at tudok elképzelni, nem 70-80-at.
Ha valamelyik krónikus betegséged már gyógyszert igényel, hamarosan szedhetsz gyógyszert a mellékhatására is.
65 éves vagyok, semmiféle betegségem nincs, krónikus sem, gyógyszert semmit nem szedek. (A környezetemben ez a megszokott, nem vagyok kirívó eset).
Anyukám most 88 éves, évente két-három alkalommal szed pár napig aszpirint, ha megfázik, de ennyi az összes gyógyzserfogyasztása. Saját házban lakik, egyedül megcsinál mindent kinn is (tavasszal felássák neki a kertet, meg a gyümölcsszüretnél van, akik segít nek), évente kétszer egy ismerös nagytakarítást végez nála, mert nem engedjük létrára mászni, de a kert gondozását, a mindennapos takarítást, rendrakást ö csinálja, emellett naponta föz, hét végén az unokáknak is.
Ö szintén nem egyedi eset, sok 80 fölötti ismerös van, aki szintén egészséges és önellátó.
Akkor te extrém szerencsés vagy, ami a genetikádat illeti.
Nálam nagypapa 2-es cukorbeteg, magas vérnyomásos, infarktuson átesett volt és 70 évesen rákos lett, nagymama súlyos asztmás, következményes szívmegnagyobbodásos illetve refluxos és 70 évesen rákos lett, 76 évesen hunyt el, apum refluxos, COPD-s, gerincsérves, érszűkületes, én refluxos, magas koleszterines, szívbillentyű-betegséges, fülzúgásos (ezt még ki kell vizsgáltatni, mi az okozója).
Az étel, amit megveszünk, lényegében mesterséges, vegyi anyag. A zöldségben és a gyümölcsben nincs vitamin és ásványi anyag, lényegében csak a rost miatt esszük, de amúgy ki tudja, mivel van kezelve.
Valaki szerint a TÉNÉ egészséges, más szerint a ketó (már ez a kettő ég és föld), más szerint egyél mindent. Egyszer egészséges a tojás, egyszer nem, egyszer egészséges a tej, egyszer nem. What?
Sportolhatunk a szabadidőnk rovására (én ma már túl vagyok 6 km futáson aerob tartományban, mielőtt szó éri a ház elejét), de ez is mesterséges, nem pótolja az egész napos menetelést, vadászatot, gyűjtögetést, kezdeti szerszámhasználatot, amire kvázi való a testünk. Vagy valamelyik ízületünket, izmunkat vagy a szívünket terheljük túl.
A gyógyszerek nem gyógyítanak meg, csak tüneteket kezelnek (vérnyomás csökkentése, sav csökkentése, koleszterin csökkentése, de egyik se az okozóra hat). Persze a mellékhatásra szeded az újabb gyógyszert.
Azt bírom, a koleszterinemre még nem kaptam gyógyszert (habár nem tudom, jogos-e, hogy nem kaptam 7-es koleszterinre.......), a diétával csak 10%-ban csökkenthető, a diétába az ember beleszakad és mindenki hülyének nézi. És a lényeg!! A refluxra szedett gyógyszer emelheti a koleszterinszintet. Remek. Tehát csak jön az a sztatin. Annak a mellékhatására meg az újabb.
Egyre több az autoimmun beteg, fogalmuk sincs a tudósoknak, mitől.
Egyre több a rákos, egyre fiatalabban rákosak az emberek.
És akkor röhögtetnek az óriási várható élettartammal. (Ameddig értelmes ember nem akar élni, ha már évtizedek óta beteg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!