Hetek óta hajnalban felkelek, nem tudom magam kialudni?
Szedj Datif Pc Night-ot, vagy Magne B6 álmot is ajánlom.
Nekem mindkettő segít, én is sajnos ilyen vagyok az elmúlt időben.
Mindkettő recept nélkül kapható a gyógyszertárban, nem hinném hogy rá tudsz szokni (tapasztalatból mondom, meg amúgy is csak gyógynövényes), rajta van az adagolás is. A magne b6 álom pedig ha jól tudom felér egy magne B6-al, így ha esetleg nap közben eddig szedtél, akkor azt hagyd el
Mikor fekszel le?
Én is fel szoktam kelni fél 5kor, de ez semmiben nem akadályoz a napom többi részében. Rájöttem, hogy hajnali ember vagyok és ehhez igazítottam az életem. Mióta ehhez mérten korán is fekszek le (9 környékén) sokkal pihentetőbb az alvás.
Ha nem kivitelezhetetlen (mondjuk váltott műszakban dolgozol) szerintem próbáld ki a korán fekvést. Max 2 hónap után kipróbálsz más módszert.
Hajnalra megemelkedik a kortizolszinted. A kortizolt a mellékvesekéreg termeli, ha valamilyen stressz éri a szervezetedet. Márpedig mai életvitel bővelkedik s stresszforrásokban. Mivel te tipikusan hajnalban ébredsz, nagy valószínűséggel a leeső vércukor okozta stressz miatt termelődik kortizol, ami, míg a máj le nem bontja, nem hagyja érvényesülni a melatonint.
Kéne tudni, hogy mikor és mit szoktál vacsorázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!