Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nebilet 5 mg mennyire számít...

Nebilet 5 mg mennyire számít kemény gyógyszernek?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 16. 21:28
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
*erektilis
2022. ápr. 22. 16:36
 22/40 A kérdező kommentje:
És ezek hosszútávon is biztonságosak? Nyilván ilyen korban nem 20 évre tervez az ember, hanem még 50-60-ra... A kardiológusom utalt az általuk okozott tüdőproblémákra. Van helyettesítőjük, de azokat hívogatják visszafele. Aztán elkezdtem én is olvasgatni a témában, írnak róluk jókat de különösen időseknek akik alzeimeresek és növeli az agyi vért.
2022. ápr. 22. 17:04
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Biztonságos gyógyszerek. Feltételezem kardiológusod arra utalt, hogy egyszer összefüggésbe hozta egy tanulmány az ACE-gátlókat a tüdőrák megemelkedett kockázatával, de az a dolog több sebből vérzett, bővebben: [link]

Emellett utalhatott még arra, hogy az ACE-gátló okozhat száraz köhögést. Ez valóban így van, de ilyenkor egy egyszerű gyógyszerváltással (szintén nagyon biztonságos ARB-re váltva) ez megszüntethető.

Én magam hamarabb kezdenék ACE-gátlót szedni fiatalon is, mint béta-blokkolót, az irányelvek sem véletlenül így javasolják. Az ACE-gátlót mindegyik javasolja, a béta-blokkolót van amelyik igen, de többnyire nem. Nem tudom hol, miről és mit olvastál, de ha van kérdésed és az én véleményemre vagy kíváncsi, felteheted.

2022. ápr. 22. 17:44
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Nebiletet kiegészítőként szoktunk felírni azoknak, akiknek a magas vérnyomás mellé emelkedett pulzus társul. Amennyiben a pulzus normális (90 alatt) nincs szükség béta-blokkolóra. Vérnyomáscsökkentőnek elsősorban ARB-t, azon belül is Telmizartánt szoktam felírni. Ez a vérnyomáscsökkentő tapasztalatom szerint kortól függetlenül hatásos, nagyon ritka mellékhatásokkal. Amennyiben mégsem fejt ki megfelelő hatást lehet kombinálni pl. kalcium-csatorna blokkolóval. Üdvözlettel: egy Háziorvos
2022. ápr. 22. 23:35
 25/40 A kérdező kommentje:

Tüdőrák? Te jó ég! Remélem tényleg hibás a tanulmány.

Utánanéztem ennek a Telmizartánnak ez tüdő hegesedést és szepszist okoz :O és ez akkor ARB csoportú? Beírtam a Google-ba, hogy mi az az ARB és az elsők között dobta fel ezt:

[link]

ACE-gátlók és ARB mennyiben különböznek? Igaz, hogy ezek is rákot okoznak?

Bocsi, hogy ennyit tudálékoskodom, de nagyon elkezdett érdekelni a téma. Amilyen ijedtséggel, ugyanakkora érdeklődéssel figyelek:D

2022. ápr. 23. 14:49
 26/40 anonim ***** válasza:
53%

Mivel más is bekapcsolódott a konverzációba, ezért az elején leírom, hogy én a #24 és #1 kivételével az összes hozzószólás írója vagyok.

A lényeg az általad hivatkozott link végén olvasható: "az öregedés folyamán – egészen az egyén haláláig – a kardiovaszkuláris és daganatos betegségek „versenyben állnak” egymással. Ha egy kezelés megvéd a kardiovaszkuláris halálozással szemben, azzal megnöveli a daganatos halálozás kockázatát". Ez tehát egyelőre nem megalapozott. A telmisartan (igen, ez egy ARB) szepszis mellékhatása kapcsán annyit, hogy ha a nebivolol vagy az Algopyrin betegtájékoztatóját olvasod el ott is egészen izgalmas dolgokat fogsz találni.

Vérnyomáscsökkentés tekintetében az ACE-gátlók és az ARB-k azonos hatékonyságúak és az ARB-k jobban tolerálhatók, de bizonyos esetekben mégis az ACE-gátlók a preferáltak, ezért általában ez indul és intolerancia esetén kerül alkalmazásra ARB, de ez nem mindenki gyakorlatában van így (nem feltétlen helytelenül).

2022. ápr. 23. 18:08
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos időközönként szinte minden gyógyszerről felröppen a hír hogy halált, de min. rákot okoz, aztán persze kiderül, hogy ez nem igaz. Én még nem találkoztam olyan beteggel, aki valamelyik vérnyomáscsökkentő mellékhatása miatt halt volna meg, de a kezeletlen hypertónia sok problémához, akár halálhoz is vezet.
2022. ápr. 23. 21:13
 28/40 A kérdező kommentje:

Hú nagyon sok mindent kutattam a témában, nemcsak a vérnyomást befolyásolja, hanem ilyen fura dolgokat is, van gamma meg delta ebből:

[link] ennek az agonistája (aktiválója?), ez okozhat gondot? Állítólag ezek ott vannak a vázizomban és képesek rákot képezni, vagyis én ennyit értettem meg XD

Egyébként viszonylag fiatalok is szedik? Sok felírás van fiatalok részére?

Ui: nem tudom, ki pontozza le a válaszokat, számomra mindegyik hasznos!

2022. ápr. 23. 22:08
 29/40 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódnod, nem fog rákot okozni egyik vérnyomáscsökkentő sem. Neked amúgy sem volt túl magas a vérnyomásod, 140-150 között még nem annyira veszélyes, és ahogy írtad, a Nebilet szépen le is vitte, úgyhogy azt szedd folyamatosan. Időnkénti kiugró vérnyomásra írass Cordaflex spray-t, az gyorsan leviszi, de nem szabad rendszeresen használni, csak ha szükséges. Hypertóniás betegeknek én mindig írok fel Cordaflex spray-t szükség esetére, van akinek 1-2 évig is kitart egy flakonnal. Fiataloknál nyilván ritkább, de nem rendkívüli a hypertónia.
2022. ápr. 24. 06:21
 30/40 anonim ***** válasza:
Cordaflex spray helyett inkább Tensiomin 25 mg-ot írass (12,5 mg-os is van, de az gyakorlatilag hatástalan) a vérnyomáskiugrások kezelésére, a Cordaflex spray-t ma már nem igazán illik vérnyomáskiugrások kezelésére használni mellékhatásai miatt.
2022. ápr. 24. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!