Szerintetek ez alkoholizmusnak számít?
Jajjaj! Szerintem ez alkoholizmus!
Ha mindenképpen jót szeretnél tenni a szervezetednek - és megengedhetitek anyagilag - akkor inkább színházba vagy moziba járjatok!
Esetleg könyvtárba... hány évesek vagytok? Milyen viszonyban vagytok egymással? Felsőoktatásba jártok vagy közös a munkahelyetek?
Hölgyek és urak vegyesen vagy inkább egynemű társaság?
Leginkább abban nyilvánul meg (bár szerintem 4-5 is nagyon jót írt), hogy tényleg nem tudsz nélküle meglenni, ha nem iszol, akkor borzalmasan rosszul leszel, nyugtalan vagy, szorongsz, nem tudsz magaddal mit kezdeni és azon veszed észre magad, hogy kizárólag az érdekel, hogy mikor tudsz már egy doboz sört vagy egy pohár bort végreeeeeee meginni. Na, ez már biztos jele annak, hogy alkoholista vagy.
Én korábban úgy ittam, hogy egy fél doboz sör esténként, minden este. (Aztán persze már egy doboz, de az elég is volt sokáig.) A szakemberek már ezt is alkoholizmusnak minősítik, de ez még nagyon messze volt attól, amikor már keményebben ittam.
Apámról pl. a mai napig nem tudom, hogy milyen szinten alkoholista, mert ő évtizedek óta úgy iszik, hogy megiszik némi (teljesen változó mennyiségű) alkoholt, aztán pár óra múlva elmegy és lefekszik, kialussza. Amikor pedig beteg lett, hónapokig nem ivott és konkrétan semmi baja nem volt. Nem is látszik rajta semmi, nincs felpüffedve, nincs meghízva/lefogyva. Nem beszélve arról, hogy idős ember létére aktívan dolgozik, tárgyal, ide megy, oda megy, az egészsége rendben, értelmileg tökéltesen topon van, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!