A párom egy jó ideje, kb fél éve,napi szinten fogyaszt sört. Nem is egyet, legalább 2-3 meg van. Van olyan is amikor egy nap 2 litert meg iszik egyedül,de van hogy 2; 2 literest. Nem telt meg el úgy nap,hogy ne igyon. Egyébként napközben nem iszik a munkája miatt, sofőr is és olyan a munkája is, tehát kizárólag csak este iszik. Különlegesen nem zavar,mert ő ettől normális. Viszont van olyan,hogy ne kattan,és kiabál velem,és mindenért engem hibáztat. Olyankor nagyon csúnyán össze veszünk. De mindig ki bekülünk. nem sűrűn van ez sem, olyan 2 havonta. Ez az alkohol Miatt lenne?
Igen annak, mert rendszeres életritmusának részét képezi. Vesekövei viszont nem lesznek.
2019. okt. 2. 19:11
3/11 anonim válasza:
Az alkohollal szünteti meg a szégyen érzetét. A szégyen az amikor el akarsz tünni és vagy saját magadat hibáztatod vagy másokat. A szégyenben élők gyakran tombolnak. Nála ez a vita generálás. Függőségek mögött gyakran a szégyen érzet áll. Valószínű hogy neki is ez van. Az sem kizárt hogy nárcisztikus személyiségzavarral rendelkezik. Nincs sok különbség egy függő személy és egy nárcisz között. Ugyanazokat az érzéseket foglalja magában: szégyen,elégedetlenség,bizonytalanság ürességi érzések. Hirtelen váltakozó viselkedés,önösszpontosultság,tagadás.
2019. okt. 2. 19:12
4/11 A kérdező kommentje:
Igaz amiket írtatok, nagyon egyet értek veletek. De ő azt mondja hogy meg érdemli mert ugye :" jutalom a nap végén"...
2019. okt. 2. 19:20
5/11 BrettShaw válasza:
Kezdődő alkoholizmusnak tűnik.
"jutalom a nap végén": mivel minden ember tudat alatt érzi, hogy veszélyes hülyeséget csinál, mikor alkoholt iszik, ezért a legváltozatosabb magyarázatokat és igazolásokat találjuk ki hozzá. Minél inkább rabja valaki, annál nevetségesebbek és átlátszóbbak a magyarázatai. A "jól érzem magam tőle", "segít ellazulni", ilyenek szoktak lenni az egészséges emberek magyarázatai. Ahogy fejlődik az alkoholizmus, jönnek majd az olyanok, hogy "fáradt vagyok", "összevesztem X-szel", "Y egy szemétláda", "rossz idő van", "vesztett/nyert a Fidesz/Fradi"...
2019. okt. 2. 20:22
6/11 anonim válasza:
A kérdés után csak az első mondatot kellett elolvasnom, hogy tudjam a pontos választ. Igen, annak, méghozzá masszívan.
2019. okt. 2. 20:28
7/11 anonim válasza:
Igen és még az is kérdéses, hogy kiürül-e reggelre. Ez így nagyon veszélyes
2019. okt. 3. 12:27
8/11 anonim válasza:
Szia én is így nyomtam. Részévé vált az életemnek. Napi akár 8-10 is lecsúszott. De már éreztem ha nincs otthon elég akkor mennem kellett venni. Szóval ha még nem is alakult ki a fizikai függőség, nálam szerencsére még nem így le tudtam állni, akkor még könnyen leszokhat, ég,szerűen haggya abba teljesen
2019. okt. 9. 18:02
9/11 anonim válasza:
Felült az alkoholistává válók vonatára.Mikor huzamosabb ideig iszik az ember napi szinten,akkor előbb-utóbb rögzülni fog ez az állapot és már a napi gondolkodást is átszövi a szesz.Már meló közben tervezgeti előre milyen jó is lesz legurítani néhányat...
Ha szépen lassan növekedő dózist veszel észre nála akkor már szépen halad.Ha midig van "alkalom" ami miatt lehet inni,esetleg feszült ha nincs otthon betárazva és már fogyóban van a szesz,már átlépte azt a bizonyos határvonalat amikor már nincs gond.
2019. okt. 11. 20:42
10/11 anonim válasza:
Utolsó igazad van , én is ezt vettem észre magamon, de még nem alakult ki a fizikai függőség, így le tudtam állni. Az alkohol veszélyes ha gyenge személyiség vagy, pontosabban addiktìv. Egyszerűen beekebelez. Én minden embernek ajánlom, ha kicsit is úgy érzi rendszer van a pialasban, akkor azonnal tartson egy hosszabb szünetet, vagy álljon le teljesen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!