Miért mondják sokan, hogy az egészség a legfontosabb? Milyen szintű egészségre gondolnak?
Néhai dédnagymamám, nagypapám, nagymamám is megvoltak krónikus betegen, az apukám is megvan krónikus betegen, a párja is megvan krónikus betegen.
Vannak kisebb tüneteink (pl. fülzúgás, néha gyomorégés), bogyót szedünk, ennyi.
Ellenben ismerőseim szenvednek például rossz munkahelyeken vagy alacsony fizetés miatt.
Amúgy menj te is futni, attól megnyugszol, nekem ma már volt egy rövidebb, 5 km. :D
Én vasárnaponként 10 km-t futok. ☺️🏃
Azt viszont elfelejted így a nagy felsorolgatás közepette, hogy minden ember más, minden szervezet is más ebből kifolyólag. Sőt, dédnagymamáid idején lehet, hogy az egészségügyi ellátás rosszabb volt mint most, viszont a levegő tisztább volt, nem volt elektroszmog, az ételek minősége is ezerszerte jobb minőségű volt és jóval kevesebb volt a stressz és a beteg, sőt elhízott ember.
A levegő tisztaságával nem értek egyet. Még sokkal több volt a gyár és ugyan kevesebb autó, de azok jóval szennyezőbbek. De nem értem, hogy jön ide ez ahhoz, hogy krónikus betegségei ellenére jól megvolt.
Mostmár biztosan te vagy az, akire gondoltam, egy válaszod után megismertelek, csak tagadtad.
Amúgy heti egyszer futni (heti egyszer végezni kardiót) nem elegendő. Nomeg erős lehet a szervezeted, hogy ilyen ritkán futsz és mégis megy a 10 km.
Kérdező, nézz utána, hogy a repülőgépek mennyire szennyezik a levegőt, mivel ezek szerint hiányos a tudásod.
"Amúgy heti egyszer futni (heti egyszer végezni kardiót) nem elegendő."
Gondolom otthoni tornáról se hallottál még. Nem csak a futás létezik, mint kardió.
"Nomeg erős lehet a szervezeted, hogy ilyen ritkán futsz és mégis megy a 10 km."
Hát igen, mint már említettem nemcsak a futás létezik, hanem van úszás (6 éves úszó múlttal rendelkezem), súlyzós edzés, ugráló kötelezés..stb.
Mostmár tuti te vagy az, ugyanolyan agresszív vagy, azt hiszed, mindent jobban tudsz, beleállsz mindenkibe vitatkozni stb.
Nem biztos, hogy eleget sportolok, baj van a szívemmel stb, de mégis a futás és esetleg a bicaj biztosít olyan pulzustartományt, ami már jó arra, hogy érezzem, hogy mozogtam valamit. Otthoni edzés inkább izmokra jó.
"Ellenben ismerőseim szenvednek például rossz munkahelyeken vagy alacsony fizetés miatt."
Kétféle ember létezik.
Van aki keres egy magánál nagyobb problémákkal vagy rosszabb körülmények közt lévő embert, hogy magát magasabbra pozicionálja, hogy neki bezzeg így is jobb élete van, csakhogy ne kelljen rajta változtatni.
(Példa: A szomszéd gyalog jár mindenhová, de nekem meg van egy bicajom, lehetne kocsid is, de neked az bőven elég)
És van olyan aki a korabeli jobbmódú emberekhez hasonlítja magát, hogy na ő bezzeg ennyi idősen többet elért, én sem elégszem meg kevesebbel.
Persze az utóbbinál át lehet esni a ló túloldalára is.
Hogy ne másokhoz hasonlítsd magad.
Ha más képes leélni az életét fitymaszűkülettel (sok ilyen van) akkor te sem változtatsz rajta?
Ha más megél a közmunkásbérből, akkor te sem vágysz többre?
Mi van?
Felfogtad b+, hogy nem rólam szól a kérdés, hanem arról, hogy MÁSOKNAK vajon miért az egészség a legfontosabb?? És ha már az, milyen szintűre gondolnak??
Amúgy a krónikus betegségeken nem lehet változtatni, csam szedni rájuk a gyógyszert.
Remélem tudod, hogy nem minden betegség gyógyítható... :D könnyű dobálózni de van aminél nem tudod rendesen gyógyítani, tényleg csak tüneti kezelés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!