Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van ez a sziv dobbanás?

Miért van ez a sziv dobbanás?

Figyelt kérdés

Elő szokott jönni ,olyan hogy megérzem a nagyobb szívdobbanásokat ,vagy szivritmus zavar de nagyon furcsa érzés amikor ilyen dobban vagy ver!

Amikor ez elő jön akkor is csak akkor ha mozgok vagy fel kellek valahonnan , ritkán szokott lenni nyugalmi állapotba is kb 4-5 éve élek ezzel együtt !

Többször voltam kardiologusnál és nem egynél mindegyik azt mondta semmi baja a szivenek teljesen egészséges ! kb más fél éve voltam utoljára kardiologusnál! Ez mitől lehet? időjárás változás miatt lehet? vagy mi miatt?

2022. márc. 30. 19:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van minden nap. Az okát nem tudom.
2022. márc. 30. 19:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokat voltam orvosnál ilyen és más problémákkal nekem azt mondta az utolsó vizsgálatnál hogy amíg nem vagyok rosszul tőle és nem gátol a minden napokba addig nincs gond hiszen a szívem egészséges és terhelhető ja és azt tanácsolta mellete hogy sokat kardiózak és vagy biciklizés vagy fussak mert a stress is okozhatja
2022. márc. 30. 20:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezek ilyenkor extrasystolék. Ilyenkor amúgy valójában nem is az extrát lehet megérezni, hanem az extra után ilyenkor van egy pár másodperces kompenzációs pauza, emiatt pedig több vér gyűlik a kamrába, mint egy normál ütésnél, ezért érződik a következő ütés olyan nagynak. Még túlzott stressz, alkohol, kávé, dohányzás vagy pajzsmirigy túlműködés se kell hozzá, mindenkinek jópár extrasystoléja van naponta, teljesen egészséges embereknek is, mindenkinek. Ezeket van, aki megérzi, van, aki nem, egyénfüggő. Az extrasystolékkal akkor kell foglalkozni, ha nagyon sok van belőlük valakinek, a nagyon sok azonban ebben a vonatkozásban napi pár tízezret jelent, a napi százas és ezres előfordulási nagyságrenddel se kell foglalkozni, de nyilván aki olyan alkat, hogy inkább megérzi őket, ő azért a napi pár százat, vagy pár ezret azt már rengetegként éli meg, de hangsúlyozom, a napi tízezres nagyságrend az, amivel már foglalkozni kell.
2022. márc. 31. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!