Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha kiakarom vizsgáltatni,...

Ha kiakarom vizsgáltatni, hogy cukorbeteg vagyok-e, ahhoz kell beutaló? Vagy elég csak időpontot kérnem?

Figyelt kérdés

2022. márc. 24. 12:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%

Mivel a leleteket ki is kell értékelni, ezért mindenképp kell hozzá orvos.

Mit kezdesz egy adattal tudás nélkül?

Nyilván lehet vércukrot nézetni, terheléses vizsgálatot kérni fizetősen is, de te nem vagy szakember...

2022. márc. 24. 12:27
 2/15 anonim ***** válasza:
52%
Háziorvoshoz kell menned, majd ő ad beutalókat.
2022. márc. 24. 12:40
 3/15 A kérdező kommentje:

#1 Csak tudnám egy ilyen kérdés hogy húzhat fel bárkit is:))

Ha csináltattam volna már ilyen vizsgálatot, akkor ez a kérdésem nem született volna meg, mert tudnám hogy működik a dolog,

de mivel még soha életemben nem voltam ilyen vizsgálaton,

ezért nem is tudom, hogy hogyan zajlik a folyamat.

Úgy írod ezeket, mintha alap dolog lenne, hogy mindent tudok, mi hogy működik:D

Örülök, hogy sikerült ennyivel felidegesítenem téged, puszillak.

#2 Neked pedig köszönöm:)

2022. márc. 24. 13:12
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

3-as Nem húztál fel egyáltalán!

Ezzel a kapd be a fa@om hozzáállással vagy kb. 12 éves. Miért lennél cukorbeteg? Ha problémád van, akkor feltételezem, hogy jársz orvoshoz, őt meg tudod kérdezni. Általános vérkép javasolt évente egyszer, abból a gyanú már felmerül, ha el vagy hízva, hormonális problémáid vannak, akkor endokrinológus ad IR gyanúja miatt további vizsgálatra beutalót, ami nem derül ki vércukor mérésnél, de a cukorbetegség előszobája.

2022. márc. 24. 13:26
 5/15 A kérdező kommentje:

#4 Valaki segítséget kér az egészségével kapcsolatban egy olyan témában, amiben nem jártas, te pedig megengeded magadnak, hogy úgy beszélje egy idegennel, mint a kutyával, csak mert nem tud valamit, amit te elvileg igen, gusztustalan:)

És én vagyok 12 éves.

(Azért elvileg, mert le vagy pontozva, én pedig mivel megszuletett ez a kérdés, nem tudom hogy igazat írsz-e, vagy ugyanúgy nem értesz a dologhoz, csak okoskodsz:D)

2022. márc. 24. 14:04
 6/15 anonim ***** válasza:
52%

"Úgy írod ezeket, mintha alap dolog lenne, hogy mindent tudok, mi hogy működik:D"

Hát, pedig 16 év felett alapdolog, hogy ha valakinek valami baja van, akkor első körben a háziorvoshoz megy. (Ha sok pénze van, akkor magánorvoshoz).

2022. márc. 24. 14:06
 7/15 A kérdező kommentje:
#6 nem gondolnám, nőgyógyászhoz például rendszeresen járok, haziorvos közreműködése nélkül, mivel oda nem kell beutaló.
2022. márc. 24. 14:11
 8/15 anonim ***** válasza:

De laborvizsgálathoz KELL háziorvosi beutaló.

Telefonon is kérheted, úgyis a felhőbe írja a beutalót.

2022. márc. 24. 14:17
 9/15 anonim ***** válasza:

Akkor tudod, hogy máshova meg kell. Nyilván magán úton más kérdés, mert ott helyileg vehetnek mintát.

Ha a nőgyógyászati problémáid tudod hol vizsgáltasd ki, akkor alap lenne, hogy a belgyógyászatit is orvossal kezeld.

2022. márc. 24. 14:20
 10/15 anonim ***** válasza:

#6: Szóval felnőtt vagy? Vannak olyan szakrendelések, ahova nem kell beutaló. De a Szakrendelőd honlapján fent van, hogy hova kell, hova nem.

Édes Istenem!

2022. márc. 24. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!