Ha kiakarom vizsgáltatni, hogy cukorbeteg vagyok-e, ahhoz kell beutaló? Vagy elég csak időpontot kérnem?
Mivel a leleteket ki is kell értékelni, ezért mindenképp kell hozzá orvos.
Mit kezdesz egy adattal tudás nélkül?
Nyilván lehet vércukrot nézetni, terheléses vizsgálatot kérni fizetősen is, de te nem vagy szakember...
#1 Csak tudnám egy ilyen kérdés hogy húzhat fel bárkit is:))
Ha csináltattam volna már ilyen vizsgálatot, akkor ez a kérdésem nem született volna meg, mert tudnám hogy működik a dolog,
de mivel még soha életemben nem voltam ilyen vizsgálaton,
ezért nem is tudom, hogy hogyan zajlik a folyamat.
Úgy írod ezeket, mintha alap dolog lenne, hogy mindent tudok, mi hogy működik:D
Örülök, hogy sikerült ennyivel felidegesítenem téged, puszillak.
#2 Neked pedig köszönöm:)
3-as Nem húztál fel egyáltalán!
Ezzel a kapd be a fa@om hozzáállással vagy kb. 12 éves. Miért lennél cukorbeteg? Ha problémád van, akkor feltételezem, hogy jársz orvoshoz, őt meg tudod kérdezni. Általános vérkép javasolt évente egyszer, abból a gyanú már felmerül, ha el vagy hízva, hormonális problémáid vannak, akkor endokrinológus ad IR gyanúja miatt további vizsgálatra beutalót, ami nem derül ki vércukor mérésnél, de a cukorbetegség előszobája.
#4 Valaki segítséget kér az egészségével kapcsolatban egy olyan témában, amiben nem jártas, te pedig megengeded magadnak, hogy úgy beszélje egy idegennel, mint a kutyával, csak mert nem tud valamit, amit te elvileg igen, gusztustalan:)
És én vagyok 12 éves.
(Azért elvileg, mert le vagy pontozva, én pedig mivel megszuletett ez a kérdés, nem tudom hogy igazat írsz-e, vagy ugyanúgy nem értesz a dologhoz, csak okoskodsz:D)
"Úgy írod ezeket, mintha alap dolog lenne, hogy mindent tudok, mi hogy működik:D"
Hát, pedig 16 év felett alapdolog, hogy ha valakinek valami baja van, akkor első körben a háziorvoshoz megy. (Ha sok pénze van, akkor magánorvoshoz).
De laborvizsgálathoz KELL háziorvosi beutaló.
Telefonon is kérheted, úgyis a felhőbe írja a beutalót.
Akkor tudod, hogy máshova meg kell. Nyilván magán úton más kérdés, mert ott helyileg vehetnek mintát.
Ha a nőgyógyászati problémáid tudod hol vizsgáltasd ki, akkor alap lenne, hogy a belgyógyászatit is orvossal kezeld.
#6: Szóval felnőtt vagy? Vannak olyan szakrendelések, ahova nem kell beutaló. De a Szakrendelőd honlapján fent van, hogy hova kell, hova nem.
Édes Istenem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!