Hogyan kezelitek a hajhullást mentálisan?
A menyasszonyom ugyan ebben a helyzetben van. Minden fésülködés után sírva mutatja a fésűt hogy hát rajta van egy kiló haj.
Ő hajvitaminokat szed rá. Mondjuk ennek számtalan kiváltó oka lehet, a stressztől hormonális okokig visszavezethetően sok minden.
Nála az is közrejátszott, hogy elhagyta a fogamzásgátlót.
Mentálisan ezt kezelni így nyilván nehéz, de ami biztos, a stressz is okozhat hajhullást, úgyhogy a lelki tünetek kezelése hatványozottan ajánlatos. 1-2 alkalom egy pszichológussal azt hiszem segíthetne ebben.
Nekem egy autoimmun betegség miatt kezdett el drasztikusan hullani a hajam 32 évesen. Nagy nehezen helyreklopfoltak, de a hajam kb. felét elvesztettem. Nem is sűrűsödött vissza arra a szintre, mint amilyen a betegség előtt volt.
Nőként borzasztóan nehezen viseltem.
Miután kicsit helyrejöttem, vöröshagyma-pakolást, később Alpecin sampont használtam, ez a kettő egész szépen helyre hozta, bár frufrut nem érdemes vágatnom, mert pont elöl ugrott le a sörényem nagy része... Nagyon nehéz megbarátkozni ezzel a helyzettel, de nem lehetetlen. Igazából, már egyre kevésbé zavar. Más dolgokra koncentrálok, néha még tetszik is, hogy sokkal könnyebben kezelhető, mint régen - persze, emögött van egy nagy adag "nézzük a jó oldalát" mantra, amit nap mint nap szuggeráltam magamba... :)
Azt viszont feltétlenül ki kellene deríteni, hogy mi okozza a hajhullást! Ahogy írták a többiek, millió dolog állhat a háttérben, a ritka, de nőknél is lehetséges "természetes" kopaszodástól, betegségen át, hormonproblémáig és a stresszig, sokminden kiváltja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!