Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan kezelitek a hajhullást...

Hogyan kezelitek a hajhullást mentálisan?

Figyelt kérdés
Elsősorban nők válasza érdekelne. Egészséges, 28 éves nő vagyok és sokkal kevesebb hajam van, mint mondjuk 3 évvel ezelőtt és kezd ritkulni:( Nagyon bánt, nem akarok kopasz lenni, de a dokik szerint nincs semmi bajom (lelkileg is stabilnak mondom magam)

2022. márc. 22. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:
96%

A menyasszonyom ugyan ebben a helyzetben van. Minden fésülködés után sírva mutatja a fésűt hogy hát rajta van egy kiló haj.

Ő hajvitaminokat szed rá. Mondjuk ennek számtalan kiváltó oka lehet, a stressztől hormonális okokig visszavezethetően sok minden.

Nála az is közrejátszott, hogy elhagyta a fogamzásgátlót.

Mentálisan ezt kezelni így nyilván nehéz, de ami biztos, a stressz is okozhat hajhullást, úgyhogy a lelki tünetek kezelése hatványozottan ajánlatos. 1-2 alkalom egy pszichológussal azt hiszem segíthetne ebben.

2022. márc. 22. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Bele kell nyugodni.
2022. márc. 22. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
95%

Nekem egy autoimmun betegség miatt kezdett el drasztikusan hullani a hajam 32 évesen. Nagy nehezen helyreklopfoltak, de a hajam kb. felét elvesztettem. Nem is sűrűsödött vissza arra a szintre, mint amilyen a betegség előtt volt.

Nőként borzasztóan nehezen viseltem.

Miután kicsit helyrejöttem, vöröshagyma-pakolást, később Alpecin sampont használtam, ez a kettő egész szépen helyre hozta, bár frufrut nem érdemes vágatnom, mert pont elöl ugrott le a sörényem nagy része... Nagyon nehéz megbarátkozni ezzel a helyzettel, de nem lehetetlen. Igazából, már egyre kevésbé zavar. Más dolgokra koncentrálok, néha még tetszik is, hogy sokkal könnyebben kezelhető, mint régen - persze, emögött van egy nagy adag "nézzük a jó oldalát" mantra, amit nap mint nap szuggeráltam magamba... :)

Azt viszont feltétlenül ki kellene deríteni, hogy mi okozza a hajhullást! Ahogy írták a többiek, millió dolog állhat a háttérben, a ritka, de nőknél is lehetséges "természetes" kopaszodástól, betegségen át, hormonproblémáig és a stresszig, sokminden kiváltja.

2022. márc. 22. 11:00
 4/5 anonim ***** válasza:
42%
Nekem hullani nem hullik szerencsére, de 18 éves korom óta őszül. Akkor jelent meg az első őszhajszál, azóta már annyi van, hogy 24 évesen festenem kell. Na ez is mi!?
2022. márc. 22. 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy gyógyszer miatt hullott ki nagyon sok hajam, de egyáltalán nem érdekelt, nem is foglalkoztam vele. Amióta nem szedem a gyógyszert, már elkezdett a hajam visszanőni, viszont most borzas a fejem miatta, mert a rövid hajszálaimat nem tudom összefogni és így mindig égnek állnak. Ettől függetlenül azt mondom, hogy bárcsak ez volna a legnagyobb "probléma" az életemben! L.
2022. márc. 26. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!