Mit tegyek alacsony fehérvérsejtszám/hajhullás/rossz emésztés panaszaival? Hogyan emelhetném a fehérvérsejtszámom? Mi okozhatja ezt?
Észrevettem hogy mostanában nagyon hullik a hajam, és vacakul érzem magam sokszor. Csináltattam egy vérképet, amiből kiderült, hogy kevés a fehérvérsejtszámom.
Okozhatja ezeket a tüneteket az étkezésem? Súlyban a bmi normál kategóriájában vagyok, igaz az alsóbb határán.
Időszakos hajhullása a legtöbb embernek van.
A fehérvérsejtszám inkább akkor probléma ha magas, az gyulladásra utal.
Nagy gond sokszor az alacsony érték is.
Lehet ez csökkent mértékű sejtképződés vagy fokozott intenzitású sejtpusztulás miatt, a csontvelő elégtelen működése bizonyos hematológiai megbetegedésekben, melyeknek miatt a csontvelő bizonyos területeit kóros szövetek vagy sejtek foglalják el, nem tudnak elegendő fehérvérsejtet termelni.
Lehet akár rosszindulatú hematológiai betegség miatt, de fokozott sejtpusztulás lehet egészséges emberben is heves immunreakció esetén, jellemzően vírusfertőzések kapcsán, de ilyenkor az érték a betegség lezajlását követően magától rendeződik.
Autoimmun betegségekben alkalmazott gyógyszerek következménye is lehet.
Az, hogy növelni hogy lehet, az attól függ mi van a háttérben.
De jó erre: levendula olaj, spenót, fokhagyma, paprika, brokkoli, A;C;E;B9 vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!