Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek alacsony fehérvérse...

Mit tegyek alacsony fehérvérsejtszám/hajhullás/rossz emésztés panaszaival? Hogyan emelhetném a fehérvérsejtszámom? Mi okozhatja ezt?

Figyelt kérdés

Észrevettem hogy mostanában nagyon hullik a hajam, és vacakul érzem magam sokszor. Csináltattam egy vérképet, amiből kiderült, hogy kevés a fehérvérsejtszámom.

Okozhatja ezeket a tüneteket az étkezésem? Súlyban a bmi normál kategóriájában vagyok, igaz az alsóbb határán.

2021. nov. 30. 18:42
 1/8 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy részt vettem egy alakformáló programban mostanában, amihez diéta is járt ugye. Semmi drasztikus, mindent lehetett enni, de nyilván kalória deficitben voltam, mert szerettem volna leadni a kis pocak hájamat. Viszont most megijedtem. Lehet híznom kéne inkább picit? Eddig nem volt baj a vérképemmel, és az egészségem az első..
2021. nov. 30. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Időszakos hajhullása a legtöbb embernek van.

A fehérvérsejtszám inkább akkor probléma ha magas, az gyulladásra utal.

2021. nov. 30. 19:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Nálam pont hogy alacsony. Elvileg olyankor fogékonyabb a szervezet bármilyen vírusa vagy bakteriális fertőzésre, mert nem olyan jó az immun védekezés
2021. nov. 30. 19:08
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Nagy gond sokszor az alacsony érték is.

Lehet ez csökkent mértékű sejtképződés vagy fokozott intenzitású sejtpusztulás miatt, a csontvelő elégtelen működése bizonyos hematológiai megbetegedésekben, melyeknek miatt a csontvelő bizonyos területeit kóros szövetek vagy sejtek foglalják el, nem tudnak elegendő fehérvérsejtet termelni.

Lehet akár rosszindulatú hematológiai betegség miatt, de fokozott sejtpusztulás lehet egészséges emberben is heves immunreakció esetén, jellemzően vírusfertőzések kapcsán, de ilyenkor az érték a betegség lezajlását követően magától rendeződik.

Autoimmun betegségekben alkalmazott gyógyszerek következménye is lehet.

Az, hogy növelni hogy lehet, az attól függ mi van a háttérben.

De jó erre: levendula olaj, spenót, fokhagyma, paprika, brokkoli, A;C;E;B9 vitamin.

2021. nov. 30. 19:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Vizsgáltak már haematológián. Nem találtak semmit, aztán egyszercsak magától rendeződött az érték. Most megint lejjebb esett, és a doki nem tudja mitől lehet, plusz semmi tippet nem adott, mit is kéne tennem hogy normális legyen
2021. nov. 30. 20:47
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egy kis apróság,kezdhetted volna ezzel is. Étkezés annyiból járulhat hozzá, hogy ha ezek a vitaminok hiányoznak az étrendből, neked lehet, hogy fokozottabb bevitel kell.
2021. nov. 30. 22:01
 7/8 A kérdező kommentje:
A vérkép én nem volt eltérés a vitaminokban, vagy a vas szintben, csak a fehérvérsejtszám volt alacsony
2021. dec. 1. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia, nekem is mindig alacsony. Hogy vagy azóta?
2022. dec. 24. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.