Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Folyamatos váladék a garatban?

Folyamatos váladék a garatban?

Figyelt kérdés
Már vagy egy éve tele van valadekkal a torkom, gyakran vagyok rekedt. Köhögni nem köhögök. Olyan, mint amikor beteg vagyok és az orrobol a váladék csorog le a torkom felé csak kisebb mennyiségben. Azt mondták, hogy valószínűleg reflux miatt van, de az a gyomor betegsége, akkor miert az orrom felől érzem a váladékot?
2022. márc. 21. 22:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem neked sóbarlang terápia kellene. Az kitisztítja a légutakat, és az orrüreget is. Valószínűleg valami idültté vált légúti megbetegedésed van, amit a szervezet megpróbál kitakarítani, de nem tud.

Remélem nem dohányzol, mert ha igen, az is okozhat ilyen tüneteket.

Kipróbálhatod még:

- köptető jellegű teák:

[link]

[link]

DE választhatsz más, köptető jellegű, előre összeállított, filteres, vagy szálas teát.

Természetes módszer a hagyma tea,

[link]

vagy a hagyma szirup

[link]

mindkettő jó hurutoldó, köptető, és vírusölőnek is mondják.

Nekem be szokott válni a nyers hagyma evése: szeletelve bármilyen szendvics, vagy pirítós mellé. Ilyen szempontból a fokhagyma a legjobb, de a lila, vagy a vöröshagyma is megfelelő.

Az orrváladékozása ellen (hogy megszűnjön) vény nélkül kaphatóak orrcseppek. Pl: Novorin, vagy Nasivin. Van belőlük gyerek, és felnőtt változat. Ha valamiért nincs felnőtt orrcsepp, csak gyerek, az is jobb, mint a semmi.

Ha viszont nincs más otthon, csak valamilyen filteres tea, akkor is hasznos, ha mézet, és rendes citrom karikákat használsz LANGYOS TEÁBA téve ezeket a plusz hozzávalókat. A méz, természetes antibiotikumot tartalmaz, a citromban pedig C vitamin van, de valamennyire fertőtlenít is belsőleg.

Azért nem szabad forró teába tenni, mert épp az értékes hatóanyagok mennek benne tönkre ennek hatására.

Sok folyadékbevitel (sok tea) amúgy sem hátrány megfázós, torokfájós időszakokban.

HA jönne fel váladék, azt mindenképp köpd ki valami papírba (wc-papír, papír törlő, papír zsebkendő), mivel ha visszanyeled, egyrészt sosem tisztulsz ki, másrészt a gyomrodban felhalmozódik, nem megy tovább, nem is emésztődik, és hányást okoz előbb-utóbb, ami a ragacsos nyák esetén fuldokláshoz vezethet.

Igen, a tüdő (is) termeli (meg az orrüreg, ami a garatodon lecsorog a torkodba), próbál a szervezeted a kórokozóktól megtisztulni.

Ha kiköpöd, elősegíted ezt a tisztulást.

Valamint szedhetsz nagy adag C vitamint 500 mg (napi 3x2) vagy 1000 mg (napi 3x1)

A sóbarlangon tényleg gondolkozz, ha másképp nem, legalább sópipát szerezz be. DE ha ennyi ideje ez fennáll, akkor a sóbarlang-sószoba lenne a legjobb.

Jobbulást!

2022. márc. 22. 06:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Lehet refluxtól is, nekem kezeletlen refluxom van 18 éve. Jó, nyilván 10-12 éve a vizsgálatok során felírt gyógyszert én nem szedtem, de az orvosok hozzáállása is tragédia volt. Most, magánban sokkal jobb.

Én is érzem a váladékot kiskorom óta, krákogok pubertás óta és rekedek is kb 20 éves korom óta.

Mára érdekes, mert kevesebbet krákogok valamivel és kevesebb váladékcsorgást érzek, de sokkal többször vagyok rekedt. Konkrétan önbizalomromboló, mert amikor megszólalok, hogy köszönjek, 70%-ban nem jön ki hang a számon és a másik képébe kell krákognom...

A sós vizes (tengeri sósnak, izotóniás oldatnak is árulják), jó nagy orrsprayket használom rá, az orromom sokat segít (nélküle rossz lenne, vele szo szo), hagyom lefolyni hátra és azon is segít. Van salvus vizes spray is, szintén sokat segít.

Menj el fül-orr-gégészhez! Ha reflux is, az is mindenféle krónikus gyulladást okoz az orrmelléküregekben, szerintem az abból származó váladékot érezzük.

Én mondjuk most voltam, mert vér is van a sósvizes spray utáni váladékban illetve a sűrűsödött váladék is véres. Kb 2 hónapja.

Magánba mentem (munkáltató biztosítja, nem magamtól vagyok ilyen raj).

Szerinte a vér erősebb orrfújás v ilyesmi miatt van. Váladék mindenkinél van. Visszakérdeztem, hogy de ÉRZIK is? Szerinte igen... Megnézte a torkomat (amin fehér film van állandóan), az orromba bevilágított, kimosta a fülemet, mondjuk az már nagyon kellett és TALÁN megnézte a gégémet is. Majd közölte, hogy minden rendben, negatív.

Ééérdekes...

Mondjuk a rekedtséget nem jutott eszembe mondani neki és előtte nem voltam az. De a hely recepcióján igen. :D

Menj el a reflux irányába is, vagyis az orvosokat ismerve küldenek maguk, pláne HA lepedékes a nyelved is.

Ne hagyd, hogy gyomortükrözés nélkül gyógyszerezzenek, ne hagyd, hogy csak vérből, antitest alapján nézzenek Helycobactert (remélem jól írom) és ne engedd, hogy ne kapj táplálkozásbeli tippeket. Nálam 10 éve mindezeket elkövették.

Nekem amúgy konkrétan olyan felsőlégúti tünetei vannak néha a refluxnak (ha amiatt van), hogy nem tudom megkülönböztetni, amikor tényleg elkaptam egy megfázást. Már 10 éve is volt eset, hogy a család szólt, hogy szerintük elkaptam a megfázást, mert a krákogásom nem a szokásos stb.

2022. márc. 22. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!