Mitkezdjek a gerincferdülésemmel?
Ma a tesi tanárom óra után oda hívott magához h észre vette h kezdődő gerinc ferdülésem van. teljesen el szomorított és megijesztett :'( nincs is kedvem semmihez:CC
azt mondta h menjek úszni de nemtok és gyógytesire se tudnék mindig menni mert nem megy ugy busz h oda érjek..a lovaglás jót tenne? nem megijedtem:(
15/L
nem tudsz úszni? ezért kell menni uszodába, edzőhöz! :D lehet hogy cikinek érzed de nem az. amúgy meg egy görbe hátú 20 éves cikibb mint egy úszni tanuló 15 éves lány.
gyógytorna: jó ötlet, vonattal-autóval is meg ehet oldani.
lovaglás: na ez az amiről fogalmam sincs. én mindenesetre az úszást tartom a legjobbnak, gyakorlatilag ott 90%ban tehermentesül és húzódik a gerinced, az csak jót tesz.
amúgy kevesebb gépezés!! :D az hogy ott gubbasztasz 2 ürát a széken, nem a legjobb terv
Nevelj gyógytestet (azaz járj gyógytestnevelésre). A tesitanárod biztosan tud tippet adni, hol jelentkezz.
Az úszás jó, de csak ha "szabályosan" csinálod, azaz fej be - fej ki módon. Nekem is hasonló gondom van (gerinc), és úszni csak úgy tudok, ha folyamatosan kinn van a fejem (nem tudom a karmozdulataimat és a légzést megbízhatóan összehangolni, megfulladni meg nem szeretnék), és 1km úszás után úgy bemerevedik a nyakam, hogy még az alfelem sem tud olyat. :P (37/F)
Tisztelt Kérdező és utolsó!
A gyógymasszőr helyre nem tud állítani gerincferdülést, mindössze a helyreállítást KÖNNYÍTI meg. Ha mégis kizárólag gyógymasszőrhöz járt a kedves utolsó, és röntgen támasztja alá, hogy a ferdülése több Cobb-fokot javult, akkor az azért lehetett, mert a gerincferdülésesek kis (=nagyon kis) része magától javul.
Én a Kérdezőnek nem gyógytestnevelést ajánlok, az nem sokat ér, sokkal hasznosabb az egyéni gyógytorna, amivel javulást lehet elérni (a gyógytestneveléssel és az úszással javulást nem érnek el, kizárólag a romlást lassítják le). Javaslom a Schrott-terápiát egy jó gyógytornász szakembertől. Nézz szét a Gerincakadémia honlapján!
Jobbulást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!