Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van-e valami módja annak,...

Van-e valami módja annak, hogy a napi 8 óra alvás helyett a szervezet kb.5,5-6 órát igényeljen, s ne legyen a végeredmény semmiféle komolyabb rendellenesség, megbetegedés?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok, 18 éves, 180cm magas, 80kg, sportolok (karate, futás) és emellett tanulok ezerrel.

2 emelt faktom van, valamint készülök a felsőfokú nyelvvizsgámra angolból, s elkezdem a német nyelvet is magasabb szintre vinni. Emellé van még az alapórák anyaga, valamint matekóra külön. Mindig időhiánnyal küszködök, pedig jár a kezem ezerrel! Tudtok-e jó módszert a problémám orvoslására? Mit csinálok rosszul? Sajnos olvasni sincs időm (úgy értem külön, a tananyagon kívül), pedig rengeteg könyvet szeretnék elolvasni!

Köszönöm előre is a válaszokat!

2010. szept. 13. 16:46
 1/4 A kérdező kommentje:

Esetleg még információk: nem szedek bogyókat (az utóbbi 4-5 nap kivétel, mivel eléggé meg voltam fázva és a doktor írt ki 3 félét is, melyek rendkívül hatásosak voltak, mert már semmi bajom sincs)

bogyók alatt a különböző gyógyszereket és a vitaminokat értem

általában változatosan étkezem - gyümölcs, zöldség, húsok mennek

2010. szept. 13. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:

A minimum 6 óra kell azért a szervezetnek,bár lehet,hogy valaki kevesebbel is bírja,de Neked,akinek ennyi vágyad van,szükséged van az éjszakára(alvás-ügyileg)

Vitamin üzletben dolgozom,és akik elkezdik szedni a multivitamint(ez nagyobb dózist tartalmaz,mint a gyógyszertári)azok mesélik,hogy kevesebb alvással is frissebbek.Elképzelhető,hogy bármilyen multivitamint választasz,így hat Rád,de ha ezerrel pörögsz,tanulsz,rohansz,stresszelsz,vizsgázol(remélem nem cigizel)akkor a vitaminok is gyorsabban ürülnek a szervezetedből.

2010. szept. 13. 16:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem használok drogokat! (kivéve ha muszáj - gyógyszerek, néha teát is iszom :))

Ezzel szemben minden este futok (egyelőre 3,2km-t; de tervem a 4,8km elérése) valamint heti 2x karatézom. Esetleg tudnál ajánlani valami nagyon jó minőségű vitamint?

2010. szept. 13. 17:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Tudnék,de nem akarom reklámozni,illetve vitát szítani.Az biztos,hogy a maximumot hozod ki a szervezetedből,és akármilyen körültekintően táplálkozol,nem tudsz minden vitamint és ásványt pótolni.Megjegyzem mindennek az alapja a helyes táplálkozás,tehát nem akarok csodákat tulajdonítani a vitaminoknak.Bár akár őszintén meg is tehetném.E-mailben javasolnék,de nem találtam a privát címedet.
2010. szept. 14. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!