Van baj a hallásommal, vagy nincs?
Munkahelyem miatt már 3 éve kötelezően eljárok évente hallásvizsgálatra. Minden eredmény nagyon jó ott, hallok is mindent a fülesen, ezen kívül audiológiai vizsgálaton is részt veszek, minden maximálisan megfelelő.
Magával a hallásommal abból a szempontból meg vagyok elégedve, hogy mindent meghallok, már messziről is:
- ha a másik helyiségben egy táskában rezeg/halkan csörög valakinek a telefonja, azt is meghallom, miközben beszélgetek
- ha autóval valaki jön, én hallom meg a leghamarabb a családban, mert elsőre meghallom a kocsiajtó becsukását, pedig a ház jóó messze van a feljárótól.
- zene/tévé mellett meghallom néha, hogy kapar egy bogár a padlón. Más csak akkor hallja meg, ha lenémítja az eszközt és direkt hallgatózik.
Szóval ilyen apró neszeket gond nélkül meghallok.
Ellenben ha beszélnek hozzám, az sokszor félrehallom, vagy a beszédet csak egyfajta "duruzsolásnak" hallom. Meghallom a leghalkabb suttogást is, de a szavakat nem sikerül kivennem belőle.
Telefonban a legrosszabb. Ott minden második szóra vissza kell kérdezzek.
Például:
- Milyen a hallásod? -> Én ezt úgy értem, hogy "milyen a vallásod?"
- Nehezek a vizsgák? -> én ma így értettem: nehezek a vizslák?
vagy azt, hogy négy, két, fél, hét ezeket rendszeresen félrehallom.
- ...valamint üzemanyag -> valamit üzent anya (ez is mai eset)
Emiatt nagyon gyakran kerülök kellemetlen helyzetbe.
- Ha észreveszem, hogy sehogy nem illik a mondatkörnyezetbe és nem tudom kilogikázni, mit mondhatott valójában, ezért megkérem, hogy ismételje meg, az emberek idegesítőnek találnak, amiért folyton vissza-visszakérédezek.
- De ha rosszul hallom és mondjuk valahogy a mondatot is értelmesnek találom, akkor mindig rossz vagy hülye választ adok, ezért kinevetnek.
(mint a viccben: Milyen a hallásod? Római katolikus!
Na és... nehezek a vizsgák? sacc/kb 25 kiló körüliek) kb így képzeljétek el a hétköznapjaimat.
Mindenki azt mondja, menjek fülorvoshoz, de 3 hónapja voltam az éves vizsgálaton is és mindent rendben találnak.
Volt másnak is ilyen? Miért lehet ez?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!