Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hova tudok ezzel még menni?

Hova tudok ezzel még menni?

Figyelt kérdés

Tüdő ct-n a pajzsmirigyen találtak göböket. Elmentem pajzsmirigy uh-ra. Ott kiderült, hogy szinte tele van cisztával. De csak 1 db van 1 cm a többi az alatt. Mondta ott a dr-nő, hogy ezzel nem nagyon lehet még mit kezdeni, meg nem befolyásolnak semmit. Majd azért 3-5 év múlva nézessem meg megint, meg nézessek fél évente Tsh-t. És, hogy 2-3 cm alatt egyik sebész se csinál vele semmit.

Na a Tsh-m eredménye jó. De azt momdig olvasom, hogy az, ha jó, még lehet akár alul vagy felülműködés. Mert, hogy az csak egy kis részét mutatja.

Milyen orvoshoz tudok még elmenni? Vagy érdemes? Mert azért csak piszkálja a csőröm ez a ciszta dolog is. Nem hagy nyugodni ez az egész.

Egy plusz kérdés. Páromnak zúzodott kb 2 hete a vádlija, lábfeje. Elég durván. A lábfejéről és bokájáról lement már a duzzanat. A foltok is elkezdtek felszívódni, színváltósak lettek stb.

A vádlija viszont még dagadt, és ilyen nagyon lötyi. Meg remeg, olyan fura. Ez normális? Vagy érdemes elmenni vele valamerre? Abár a balaset után elmentünk megnézetni, de ott is csak a lábszárát röntgenezték a lábfejét nem, hogy az tört e esetleg.

2022. márc. 16. 07:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Endokrinológián még sosem jártál??? Háziorvostól kérj oda beutalót.
2022. márc. 16. 10:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem okoznak neked ezek a göbök bármilyen tüneteket?
2022. márc. 17. 17:58
 3/4 A kérdező kommentje:

#1-es. Még nem jártam, nyílván azért kérdeztem..

#2-es. Hát nen tudom mi okozhatja, de kisfiam születése óta, ami 2018-ban volt, ilyen hormonális zavaraim is vannak. De kb az összes orvos elzavar, mert túlsúlyom is van, és ráfogják arra, meg, hogy fogyjak le. Előtte semmi problémám nem volt. Kislányom születése után sem. 2016-ban volt. Ezek a ciszták is úgy derültek ki, hogy tüdőszűrő után elküldtek ct-re, mert a tüdőszűrőn láttak valami elváltozást. A ct-n meg láttak göböket a pajzsmirigyen. És pajzsmirigy uh ra is magamtól mentem magán orvoshoz. De ő meg azt mondta, hogy ezek a ciszták nem okozmak elvileg problémát.

Amúgy meg a háziorvos is folyton Tsh ra küldözgetett.

2022. márc. 18. 07:25
 4/4 anonim ***** válasza:

3: ha a pajzsmirigyeddel van a gond, nyilván, hogy az első lépés a TSH....

Mi ebben a probléma?

2022. márc. 18. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!