Csütörtökön, kezdődő izomgörccsel beestem egy gyógyszertárba és kértem a hölgytől erre gyógyszert. Tehát azt kértem hogy nem vényköteles gyógyszert izomgörcsre. Erre azt mondta hogy olyan NEM LÉTEZIK. Valóban így van?
Figyelt kérdés
Azt mondta hogy ad megneziumot, szedjek azt. Közöltem vele hogy évek óta szedek magnéziumot.
Ezt nem hiszem el hogy nincs izomgörcsre valami GÖRCSOLDÓ.
#izom görcs, görcsoldó, gyógyszer
2022. márc. 6. 13:37
1/11 anonim válasza:
Nospa, Buscopan, Drotavep, Spaverin- ez mind recept nélkül kapható -sima izomra hatasos- görcsoldó.
2/11 anonim válasza:
Kremek azert vannak,azt adhatott volna. Ha mas nem, jegzselet tudsz venni szerintem nagyon sok helyen, nem csak gyogyszertarban.
3/11 anonim válasza:
Mivel a gyógyszerész nem orvos, ezért nem feltétlenül tudja eldönteni, hogy milyen fajta görcsre milyen gyógyszert adjon vagy adhat, aztán még bajba kerül, ha nem várt mellékhatás lép fel és akkor még kuruzslásért be is perelheted kártérítés követelése mellett.
4/11 anonim válasza:
A görcsoldók simaizmok görcseire alkalmasak, a vázizomzat meg ugye nem az. Leghatásosabb egy helyi izomlazító, ha az nem elég, akkor leginkább tényleg csak vényköteles szer van (Mydeton, Sirdalud, pl)
5/11 anonim válasza:
1, csalhogy a vázizomzat nem simaizom. Simaizom a gyomrod, a beleid, etc.
6/11 A kérdező kommentje:
világosan és érthetően elmagyaráztam, hogy a derekam a problematikus, hogy időnként begörcsöl ott az izom, azt kellene lazítani.
köszönöm a tanácsokat!
2022. márc. 6. 13:57
7/11 anonim válasza:
5!
Csakhogy a kérdésből nem derül ki, pontosan mi volt a problémája.
8/11 anonim válasza:
7, a gyomorgörcsöt, bélgörcsöt, vesegörcsöt, menstruációs fájdalmakat (amire jók a görcsoldók) senki nem hívja izomgörcsnek, úgyhogy de, pontosan kiderült a kérdésből, mire kell a gyógyszer.
9/11 anonim válasza:
8, kötözködj még egy kicsit, de mással. Szia.
10/11 anonim válasza:
"a derekam a problematikus, hogy időnként begörcsöl ott az izom, azt kellene lazítani."
Ez tipikusan az, amit orvossal kell tisztázni, erre nincs görcsoldó - mert sokféle oka lehet, és a legtöbbet kezeltetni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!