Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Történt már ájulás a közvetlen...

Történt már ájulás a közvetlen környezetedben?

Figyelt kérdés

Volt, aki segítséget nyújtott?

Hogyan?

(Persze, olyanok tapasztalatai is érdekelnek, akik nem szemtanúi, hanem elszenvedői voltak.)

22L

2022. márc. 4. 10:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Én magam ájultam el a kánikulában, miközben mentem át a forgalmas úton gyalogosan. Nagymamám volt velem, ő szedett össze, meg az autósok is megálltak akik előtt épp átmentünk, hogy kell-e segítség.

De nem kellett sok segítség, letámogattak az úttestről, 1-2 percig a járdán leültem az árnyékba és összeszedtem magam.

2022. márc. 4. 12:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Én magam is ájultam már el 2x és legjobb barátnőm is ájult el 1x a villamoson... hozzá mentőt hívtam, mert percek múlva sem tudott lábra állni és nagyon sápadt volt, de mint kiderült, semmi komoly. Persze rám hozta a frászt. Én mindkét ájulásnál fél percen belül magamnál voltam.

Nem sok mindent lehet ilyenkor tenni, biztonságba kell helyezni. Ha percek múlva sem tér magához, nem javul az állapota, akkor biztonság kedvéért mentő. Inni adni, ha már magához tért. Nyugton kell maradni az ájulás után 5-10 percig. Utána lassan el lehet indulni.

2022. márc. 7. 22:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért "nem hasznos" amit írtam, de elnézést amiért relevánsan akartam válaszolni...

1.

2022. márc. 8. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!