Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A társadalombiztosítási...

A társadalombiztosítási járulék (TB) fizetését le lehet mondani? Mi ennek a folyamata?

Figyelt kérdés
Az állami egészségügyet inkább hagyjuk. Fiatalként semmi bajom nincs, ha mégis lesz, akkor a megspórolt pénzből választom inkább a magán egészségügyi ellátást.

2022. febr. 16. 10:34
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20: ez durva általánosítás.... Pont a nőgyógyászati daganatoknál már 70-80%-os a gyógyulási esély!
2022. febr. 16. 15:59
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Az európai unión belül kötelező az egeszsegbiztosaitas valamilyen formája.

Hollandiában élek, itt is kötelező. A minimum, alap csomag havi 100-120euro. Ebben a háziorvosi ellatas van benne. Ha szakorvoshoz kell menned, akkor az elso 380euro az onreszedbol megy, ezt neked kell kifizetni, az e feletti részt fizeti a biztosító-ha indokoltnak látja. Ha pl egy szemészeti vizsgálatra van szükséged, és az optikai nem elég, már ugrott is a 380eurod. Ez amúgy éves keret, tehát ha peches van és december 31en voltál szemesznel és január 2-re visszahiv kontrollra, akkor 2×380euro.

Ha rendszeresen szedsz egy gyógyszert és az mindig X márka volt, a biztosító dönthet úgy, hogy innentől nem fizeti, csak a generikus, vagyis markánsan változatát, az Y-t, ami sokkal olcsóbb. Pl Yasminelle fogamzásgátló 30euro 3 hónapra, nevenincs generikus 30 euro egy évre.

2022. febr. 16. 16:02
 23/30 anonim ***** válasza:
Kedves 20 as ez se igaz, amit írsz. Sajnos sok az "elhanyagolt" ember, aki csak akkor megy el az orvoshoz, ha lerohad a mája. Akkor aztán tegyenek csodát a havi 5000 Ft jáért...
2022. febr. 16. 19:37
 24/30 anonim ***** válasza:
A célszerű és igazságos módszer a köztes lenne. Mindenkitől kötelezően levonnának egy minimumot, ami arra szolgál, hogy kijöjjön a mentő illetve ne szenvedj visszafordíthatatlan károsodást semmiben. Aki ennél többet akar (vagy van szüksége saját hibájából), az fizessen tételenként (vagy kössön rá önként egy átalánydíjas biztosítást). Nekem is eléggé böki a csőrömet, hogy 30 év alatt levontak tőlem 10-20 milliót, aztán voltam kb 2x orvosnál, miközben én pénzelem a dohányosokat, a kövéreket (tudom, kizárólag genetikai alapon híznak...), az alkoholistákat, a drogosokat, meg úgy általában a veszélyes életet élőket.
2022. febr. 16. 20:06
 25/30 anonim ***** válasza:
Fiatalként semmi bajod, ez OK, de bármikor érhet súlyos baleset, amire a gatyád rámenne teljes körű biztosítás nélkül. Ha Magyarországon élsz és keresőképes vagy, pár kivételtől eltekintve köteles vagy fizetni a TB járulékot. Gyerekkorodban nem fizetted, de gondolom, igénybe vetted az egészségügyi ellátást. Nyugdíjasként sem fogod fizetni, de nagy valószínűséggel igénybe fogod venni. Ha az egész életedet nézed (és tegyük fel, jó sokáig élsz), esélyes, hogy fel fogod használni azt a pénzt, amit befizettél a dolgozó éveid alatt. Biztosan vannak olyanok is, akik nem, de ezt nem lehet előre tudni. És olyanok is vannak, akik többet is felhasználnak, mint amit befizettek. Vannak gazdagok, jól keresők, és vannak szegények, minimálbérből élők. Szerintem jó dolog, hogy utóbbiak is jogosultak egészségügyi ellátásra, (elvileg) megkülönböztetés nélkül, még ha a magyar egészségügy olyan is, amilyen.
2022. febr. 17. 09:28
 26/30 anonim ***** válasza:
#25 Szerinted a gazdag mitől gazdag? Attól hogy valaki lényegében semmi pénzért dolgozik. Ha ez nem így lenne nem lennének gazdagok. Valakiknek meg kell dolgozni, hogy a lakosság 5 százaléka gazdag legyen anyagilag.
2022. febr. 20. 05:48
 27/30 anonim ***** válasza:

26. Es az a rengeteg nemgazdag hol dolgozna, ha a gazdwgok nem csinalnának gyarakat, üzemeket és nem teremtenenek ezzel munkahelyeket??

Mindenki egyeni vallalkozó lenne??

2022. febr. 20. 09:08
 28/30 anonim ***** válasza:

#26: Nem értem, mi a bajod a válaszommal. Nem én tehetek róla, hogy vannak szegények (köztük olyanok is, akik nem dolgoznak) és nagyon gazdagok, azt sem mondtam, hogy szerintem jó ez így.

2022. febr. 20. 09:40
 29/30 anonim ***** válasza:
Egyszerűen törlöm a kérdésedet. Aztán annyi.
2022. febr. 21. 16:44
 30/30 anonim ***** válasza:

7es a hajléktalanokon ki hajtja be pl?

Kérdező. Nem lehet lemondani sajnos.

2022. márc. 14. 21:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!