A társadalombiztosítási járulék (TB) fizetését le lehet mondani? Mi ennek a folyamata?
Az európai unión belül kötelező az egeszsegbiztosaitas valamilyen formája.
Hollandiában élek, itt is kötelező. A minimum, alap csomag havi 100-120euro. Ebben a háziorvosi ellatas van benne. Ha szakorvoshoz kell menned, akkor az elso 380euro az onreszedbol megy, ezt neked kell kifizetni, az e feletti részt fizeti a biztosító-ha indokoltnak látja. Ha pl egy szemészeti vizsgálatra van szükséged, és az optikai nem elég, már ugrott is a 380eurod. Ez amúgy éves keret, tehát ha peches van és december 31en voltál szemesznel és január 2-re visszahiv kontrollra, akkor 2×380euro.
Ha rendszeresen szedsz egy gyógyszert és az mindig X márka volt, a biztosító dönthet úgy, hogy innentől nem fizeti, csak a generikus, vagyis markánsan változatát, az Y-t, ami sokkal olcsóbb. Pl Yasminelle fogamzásgátló 30euro 3 hónapra, nevenincs generikus 30 euro egy évre.
26. Es az a rengeteg nemgazdag hol dolgozna, ha a gazdwgok nem csinalnának gyarakat, üzemeket és nem teremtenenek ezzel munkahelyeket??
Mindenki egyeni vallalkozó lenne??
#26: Nem értem, mi a bajod a válaszommal. Nem én tehetek róla, hogy vannak szegények (köztük olyanok is, akik nem dolgoznak) és nagyon gazdagok, azt sem mondtam, hogy szerintem jó ez így.
7es a hajléktalanokon ki hajtja be pl?
Kérdező. Nem lehet lemondani sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!