Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A társadalombiztosítási...

A társadalombiztosítási járulék (TB) fizetését le lehet mondani? Mi ennek a folyamata?

Figyelt kérdés
Az állami egészségügyet inkább hagyjuk. Fiatalként semmi bajom nincs, ha mégis lesz, akkor a megspórolt pénzből választom inkább a magán egészségügyi ellátást.

2022. febr. 16. 10:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
57%

10: volt már olyan kérdés régebben, hogy ő tökéletesen vezet, mi a fenének kell KGFB-t fizetni, hiszen soha nem okoz balesetet... :)

Jól is néznénk ki, ha mindenki csak akkor fizetne, ha már valami grimbusz van...

Lazán kapcsolódik: Emlékeztek a "Tűz van babám" filmre.... ?

"a polgármester tárolhatja a krumplit a tűzoltószertárban, de a mindenkori tűz előtt egy nappal köteles elvinni onnan"

:-DDD

2022. febr. 16. 11:44
 12/30 A kérdező kommentje:
Lehet mondani, hogy ostoba az ember, naív, stb... Azonban ha fizet az ember valamiért, akkor elvárható, hogy azt kapja, amiért fizet. Ne azt, hogy 3 hónap múlva kapsz időpontot az időpontkérésre. Pl. Allergia vizsgálatot kellett magán úton csináltatnom, mert az államinak egyszerűen sosem lett eredménye. Érdekes, magán úton rögtön kiderült mire vagyok allergiás.
2022. febr. 16. 11:47
 13/30 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg minden országban ostobák a döntéshozók, ahol nem így működik, mint nálunk? Ahol különböző egészségügyi biztosítási csomag közül lehet választani? Vagy minden országban, ahol kicsit is másképp működik, mint itt?
2022. febr. 16. 11:49
 14/30 anonim ***** válasza:
13: nézz szét Angliában.... egy ilyen vizsgálatra 9 hónapot is várhatsz.... Kőkemény várólisták vannak!
2022. febr. 16. 11:54
 15/30 anonim ***** válasza:
38%
Mondom hogy ostoba vagy kérdező, és még erősítgeted is.
2022. febr. 16. 15:23
 16/30 A kérdező kommentje:
Rendben, elfogadom, hogy ezt gondolod. Lehet, hogy az vagyok. Tehát ha jól értem, szerinted teljesen rendben van a magyar egészségügy, és azt kapjuk vissza, amit befizetunk?
2022. febr. 16. 15:31
 17/30 anonim ***** válasza:

16: nincs rendben minden, de konkrétan HOL van rendben bárhol a világon...???

Egy kötelező biztosítás kapcsán meg ilyen kérdést feltenni, hogy azt kapjuk-e vissza... Már ne is haragudj......

KGFB-nél is ugyanezt a kérdést nyomod?

2022. febr. 16. 15:37
 18/30 A kérdező kommentje:

Vannak, akik gyakorlatilag nem kapnak ellátást. Vannak országok, ahol az állampolgár dönti el, hogy fizeti/nem fizeti, illetve mely egészségügyi csomagot választja. Nem vitaindítónak szántam, csak feltettem ezt a kérdést.

A KGFB-nél nem nyomom ezt a dumát.

2022. febr. 16. 15:41
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, persze... USA... aztán még a lakását is elárverezik, ha véletlenül belefut egy daganatos betegségbe, és nem volt biztosítása... Megy a híd alá...
2022. febr. 16. 15:51
 20/30 A kérdező kommentje:
Magyarországon kis számú kivételtől eltekintve sajnos daganatos megbetegedés esetén az ember nem a híd alá, hanem a temetőbe megy.
2022. febr. 16. 15:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!