Mi volt a legnagyobb orvosi tévedés ami veled, rokonoddal, ismerősöddel történt?
Bementünk, hogy lázam van, nehezen veszem a levegőt és gyengének érzem magam, köhögök. Megmondta a doki, hogy "ezt csak hanyagtartás és az elhízás okozza" hazamentünk, 1-2 éjszaka után irány az ügyelet. Kiderült, hogy tüdőgyulladásom van, de az a súlyos, váladékkal telt tüdős fajta, amit műteni kell. Anyámnak azt mondták, ha otthon maradok ezzel, 2-3 nap és meghalok. Másfél hetete feküdtem kórházban, 2 hetet pihengettem otthon, majd 2 hétig, mikor visszamentem iskolába, felmentett voltam tesiből.
Értem én, hogy a túlsúly probléma és jobban kellett volna figyelnem (vagy így 10 évesen inkább a szüleimnek), de a mai napig hihetetlen számomra, hogy meghallgatta a tüdőmet és semmi rendelleneset nem hallott onnan.
Utána még egyszer voltam annál az orvosnál, mikor felsőben odaküldtek, hogy "72 kg túl sok, erről muszáj beszélni" felírt nekem egy diétát, amit úgy ahogy tartottam és lement rólam 6 kg, majd ezzel megelégedve elkezdtem a falusi háziorvoshoz járni, abban az évi kb 1 alkalommal, mikor szükségem van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!